Forum voor Democratie wil harde aanpak salafisme

De populistische partij Forum voor Democratie (FvD) verwijt de grote politieke partijen dat ze enkel met symboolwetgeving reageren op de grote groei van het salafisme in Nederland. Dit nadat vorige week uit een nieuwe onderzoek naar voren is gekomen dat het salafisme in Nederland enorm aan het groeien is en dat in de opleidingsinstituten en moskeeën de strenge leer van de islam en het bestrijden van ongelovigen wordt gepredikt. Het FvD wil dat bestuurders de huidige wetgeving gaan toepassen en stevige sancties uitdelen bij niet-naleving, tevens heeft de partij een Wet Bescherming Nederlandse Waarden geschreven.

Voorman Thierry Baudet van het FvD liet zich op het televisieprogramma WNL Op Zondag op de publieke omroep nog wat scherper uit over deze problematiek. Hij liet weten dat dergelijke salafistische predikers vastgezet moeten worden en uit het land gegooid. Deze instellingen moeten zo snel mogelijk worden gesloten, maar als onderdeel van een bredere aanpak tegen het salafisme. “We moeten de fondsen confisqueren, de gebouwen dichtgooien en de predikers vastzetten en het land uitgooien.”, aldus Thierry Baudet.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.