In Frankrijk gaat geen week voorbij, of jonge nationalisten krijgen effectieve gevangenisstraffen opgelegd

Vorige woensdag was het de beurt aan Aurélien Verhassel, verantwoordelijke van de identitaire bar ‘Le Citadel’ in Rijsel. Aurélien moet voor zes maanden naar de cel, dit voor een incident met vreemdelingen dat normaal als zelfverdediging gekwalificeerd wordt, of waarbij men ten minste rekening houdt met uitlokking.

Het Hof van Beroep van Douai veroordeelde Aurélien Verhassel tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 effectief. Dat arrest kwam er nadat beroep werd aangetekend tegen een vonnis van de correctionele rechtbank van Rijsel, die Verhassel eerder tot 5 maanden veroordeelde. Daar bovenop kwamen nog boetes en schadevergoedingen voor een bedrag van circa 5000 euro, en 4000 euro aan advocatenkosten.

De feiten: in de nacht van 11 op 12 juli 2015 stapten Aurélien en een vriend door de wijk Masseno-Solférino, berucht omwille de onveiligheid en criminaliteit. Regelmatig worden er mensen aangevallen en beroofd door kansenpareltjes. Alsof het zo moest zijn, en de duivel er mee gemoeid was, overkwam het ook Aurélien en zijn maat. Op een bepaald moment gingen twee Noord-Afrikanen, Zakari en Ouassim, die ze op hun weg kruisten, bewust de confrontatie aan. Het begon allemaal met alom gekende ‘nique ta mère’ (neuk uw moeder), dat dat volkje wel meer in de mond neemt. Het escaleerde en de twee lieverdjes kregen een pakje rammel. Het vervolg kunt u al raden: de belagers werden slachtoffers. Wat zonder de politieke achtergrond van Verhassel wellicht geseponeerd was geworden, werd een heuse rechtszaak, zonder rekening te houden met uitlokking of zelfverdediging.

Rode rechters
http://www.syndicat-magistrature.org

Geen week gaat voorbij of jonge nationalisten worden door Franse rechtbanken en hoven met effectieve gevangenisstraffen beloond. Het lijkt erop of ‘le Syndicat de le Magistature’, opgericht na – en in de geest van – mei 1968, en dat een derde van de magistraten vertegenwoordigt, er de prijzen mag uitdelen. Openlijk ijvert dat linkse clubje voor een onpartijdige justitie. Onpartijdig? Om te gieren!

De onafhankelijke nieuwswebsite Atlantico kon in 2018 de hand leggen op een video die stiekem (met smartphone) in hun secretariaat in de rue Charles Fourier 12-14 in Parijs, werd gefilmd. Mocht u het niet zelf kunnen zien, u zou het niet geloven. De dames en heren van het ‘onpartijdig’ syndicaat beschikken er over een ‘Mur des Cons’ (muur van klootzakken). Daarop prijken foto’s van allerlei individuen, waaronder vele rechtse politici, sympathisanten en zakenmensen, die ze wel eens graag mores zouden leren voor hun rechtbanken en hoven.

Bekijk hier de onwaarschijnlijke video (met o.a. een affiche over xenofobie):

Kan men hier nog van rechtspraak spreken?

One comment

Comments are closed.