NPD’er als burgemeester verkozen in Altenstadt-Waldsiedlung te Hessen

In het stadsdeel Waldsiedlung van de gemeente Altenstadt, dat ligt in de Duitse deelstaat Hessen, is een nieuwe burgemeester verkozen. Het gaat om de 34-jarige Stefan Jagsch, hij is lid van de nationalistische Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) en penningmeester van de partij in Hessen. Hij werd voor de post als burgemeester in het stadsdeel Waldsiedlung met steun van alle partijen verkozen, dit tot grote onvrede van de landelijke Duitse kartelpartijen.

De voorzitter van de CDU Annegret Kramp-Karrenbauer heeft inmiddels geëist dat de correct verlopen verkiezing wordt teruggedraaid. Daarnaast wil ze dat binnen de partij wordt uitgezocht hoe het zover heeft kunnen komen dat haar partijgenoten voor de volksvertegenwoordiger van de NPD kozen. Een andere ‘schuldige partij’ bij de verkiezing is de SPD, waarvan de partijsecretaris liet weten dit alles ‘onbegrijpelijk’ te vinden.

De NPD is in deze regio goed vertegenwoordigd, ze heeft sinds de lokale verkiezingen in 2016 in het stadsdeel Waldsiedlung één zetel en in de gemeenteraad van Altenstadt zelf vier zetels.

2 comments

Comments are closed.