Honderden Europese patriotten herdenken op de Kahlenberg einde Turkse belegering

Zo’n 400 patriotten uit vooral Oostenrijk en Duitsland hebben onder het motto ‘bevrijding Wenen, verdediging Europa’ aan een herdenking op de Kahlenberg nabij Wenen deelgenomen. Deze wandeling werd door het comité Gedenken 1683 georganiseerd en heeft als doel om de bloedige Turkse belegering van Wenen op 12 september 1683 voor het voetlicht te brengen. Op deze datum werd een tweede Ottomaanse aanval afgeslagen en moesten de Turken terugkeren over de Bosporus naar Azië. De deelnemers droegen spandoeken en fakkels mee bij een ingetogen wandeling die in alle rust is verlopen.

2 comments

  1. “Het “islamofoob) bloed kruipt waar het niet gaan kan”

  2. Islamo-fobie = terechte angst voor de Islam. Lees ZELF de Hate Speech Koran verzen over “ongelovigen”

Comments are closed.