Het aantal ‘nieuwe Belgen’ blijft sterk toenemen. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kregen ruim 20.000 buitenlanders de Belgische nationaliteit. Het zijn vooral Marokkanen, maar nu ook meer en meer Afghanen die naast hun eigen nationaliteit ook ‘Belg’ worden. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel die nu werden vrijgegeven.

Deze nieuwe Belgen kregen de Belgische nationaliteit dankzij naturalisatie. Het betreft een gunstmaatregel van de overheid die verleend wordt aan de in ons land verblijvende buitenlanders met een wettelijke verblijfplaats in ons land. Met het verlenen van een naturalisatie krijgen vreemdelingen de Belgische nationaliteit. Vanaf dat ogenblik maken ze deel uit van de ‘nieuwe Belgen’.

De jongste jaren is het aantal naturalisaties opvallend gestegen, het vorige jaar ging het om ruim 38.000 personen. Het zijn vooral Marokkanen die de Belgische nationaliteit aannemen. Sterke stijgers zijn de Afghanen die zich haast uitsluitend in Vlaanderen vestigen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Aantal ‘nieuwe Belgen’ blijft toenemen: vooral Marokkanen en Afghanen”

  1. Vroeger waren nieuwe Belgen de kinderen van de oudere Belgen. Nu zijn alle mensen op aarde dus potentiële Belgen? Spijtig dat de Duitsers dat nooit beseft hebben, er waren twee oorlogen uitgespaard … kom en wandel binnen met vrouw en kind en we geven ons allen over in dienstbaarheid. De geschiedenis is een grap, blijkbaar.

  2. Geef de moed niet op. Maar een stekje in een nog niet ‘verkloot’ land zit er aan te komen.

  3. Grenzen dicht rondom ONS Vlaanderen !

Trending

%d