De nationalistische actiegroep Voorpost demonstreerde gisteren in Amsterdam tegen het zoveelste gekraakte pand door de krakersgroep ‘We Are Here’. Dit is een groep die door de stad trekt met een groep illegalen en regelmatig panden kraakt en deze uitwonen, zonder dat de lokale overheid ingrijpt. Voorpost eist o.a. de handhaving van het kraakverbod en het uitzetten van illegalen. Een vijftiental activisten van Voorpost wandelden langs een van de gekraakte panden, ze droegen Dietse vlaggen mee en enkele spandoeken met daarop leuzen als ‘illegaliteit = criminaliteit’, hand in hand terug naar eigen land’.

Dat het stadsbestuur Amsterdam dat allemaal toelaat is opvallend, want de stad kent de hoogste woningnood van het land. Door de hoge huurprijzen is het vooral voor jongeren en studenten bijna onmogelijk nog een woning te vinden. Voorpost liet in een persbericht weten de volgende eisen te stellen aan het stadsbestuur van Amsterdam;

de onmiddellijke ontruiming van alle kraakpanden in Amsterdam;
de continue handhaving van het kraakverbod;
de onmiddellijke uitzetting van illegalen;
het strafbaar maken van iedere vorm van collaboratie aan deze illegalen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: