Deuren nieuwe Islamschool in Genk blijven gesloten

Het bleef vandaag op de eerste schooldag opvallend stil in het Islamitische Sellam College in Genk. Minister van onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gaf namelijk geen tijdelijke erkenning. Volgens Crevits ‘omdat het college de rechten van de mens en van het kind onvoldoende respecteert.’ Het schoolbestuur legt zich voorlopig neer bij de jongste beslissing van de minister. De leerlingen die al waren ingeschreven moeten dus op zoek naar een andere school in het Genkse. 

De plannen voor de oprichting van dit islamitische Selam College deed de voorbije maanden in Genk heel wat stof opwaaien. Door tussenkomst van onderwijsminister Crevits komt het college er voorlopig dus niet.

Om een erkenning te krijgen moeten nieuwe scholen aan zes voorwaarden voldoen en daar werd niet aan voldaan. Dat bleek uit de resultaten van een inspectie door het Ministerie van Onderwijs in de loop van vorige week.

Tussenkomst Staatsveiligheid

Om officieel erkend te worden moeten nieuwe scholen niet alleen aan de Belgische grondwet maar tegelijk aan alle internationale verdragen voldoen, vervolgt minister.  Alles kadert in de eerste plaats in de Rechten van de Mens en het Kind.

Ook de gegevens die door de Staatsveiligheid werden vrijgegeven gaven de doorslag om het Islamitische Selam College niet te erkennen.

Geen subsidies en geen diploma’s uitreiken

Als gevolg van de jongste beslissing van onderwijsminister Hilde Crevits mag het Islamitische Selam College van Genk geen diploma’s uitreiken en krijgt ze ook geen overheidssubsidies. Het schoolbestuur blijft echter niet bij de pakken zitten. Het bekijkt de volgende dagen welke stappen nog kunnen worden genomen om de beoogde erkenning toch binnen te halen.

2 comments

  1. Dit sluit aan bij het eeuwenlang historisch verweer tegen de Islamisering van onze contreien.

  2. Die rotzooi hoort hier niet thuis dit is een Vlaamse grond en Vlaams land met Christelijke leer ook al is deze niet zo sfeervol. Dit gezegd zijnde .

Comments are closed.