Kyra Gantois maakt geen deel meer uit van kerngroep “Youth For Climate”

“Leden van Youth For Climate mogen geen eigen mening hebben”

Klimaatactiviste Kyra Gantois (20) maakt voortaan geen deel meer uit van de kerngroep van klimaatbeweging ‘Youth For Climate’ waar Anuna De Wever het voor het zeggen heeft. “Ik kan ook zonder Anuna De Wever en haar Youth For Climate strijden voor een beter klimaat”, aldus Kyra Gantois. Ze is daarbij zeker niet te spreken over de houding van haar ex-vriendin en medestrijder Anuna De Wever. “Het is haar alleen maar om de aandacht te doen”, zegt Gantois in een bericht op Twitter.

Kyra Gantois neemt in dat bericht zeker geen blad voor de mond. Ik organiseerde zo goed als alles achter de schermen terwijl zij met de pluimen ging lopen. Ik kreeg dus nooit de kans om mijn ideeën te verduidelijken. “Zo wordt het voor niemand met een eigen mening nog interessant om samen te werken. Voor mij dus geen samenwerking meer. Dat betekent niet dat ik mijn strijd voor het klimaat nu opgeef. Integendeel, ik kan me nu volop inzetten om mijn standpunten te verduidelijken.” Gantois werd binnen ‘Youth For Climate’ volledig buitenspel gezet. Haar wachtwoorden van de mailbox en de sociale media van de organisatie werden zonder haar medeweten gewijzigd.

Gantois ‘Ik ben ook niet akkoord met de heisa op Pukkelpop’

Gantois is ook niet akkoord met wat er op de jongste editie van Pukkelpop afspeelde: “Anuna weet zogezegd van niets omdat ze heel de nacht sliep. Ze zag wel dat de herrieschoppers een Vlaamse Vlag droegen. Ik hoor tot geen enkele politieke partij maar was het daar uiteraard niet mee eens. De Wever diende uiteindelijk klacht in bij het parket dat onmiddellijk een onderzoek startte. Maar hoe ernstig is die klacht tegen bedreigingen die je niet gehoord of gezien hebt?”

‘Mensen met een eigen mening zijn niet welkom’

Mensen met een eigen mening zijn nog steeds volgens Gantois niet welkom in de kerngroep van ‘Youth For Climate’.

“Binnen deze organisatie kun je niets doen voor ons klimaat. Het is een one man show van De Wever die daarmee alleen de aandacht op zich wil vestigen. Leden van de kerngroep worden de mond gesnoerd en daar doe ik niet meer aan mee”, besluit Kyra Gantois haar bericht op Twitter. Ze deelt daarbij ook mee een eigen initiatief voor ons klimaat te zullen beginnen.

One comment

  1. Anuna heeft nu een relatie met een nieuwe vriendin Julie ,een Waals fotografe, daar circuleert een video over op het web, waarin Anuna die relatie bevestigt

Comments are closed.