Rechts in Verzet protesteert in Den Haag voor vrijlating politieke gevangene Tommy Robinson

In Den Haag hebben vandaag zo’n 30 mensen geprotesteerd tegen de gevangenzetting van de Britse activist Tommy Robinson. De protestmars was door Rechts in Verzet georganiseerd en men liep door het centrum van Den Haag, de start was voor het Ministerie van Financiën, langs de Britse Ambassade, naar Plein 1813 en weer terug. Ook waren er drie sprekers en een groot spandoek. De demonstranten droegen Nederlandse, Prinsen en Britse vlaggen mee en riepen leuzen als ‘Uk – Shame on you’ en ‘We want Tommy out.’

De Britse activist Tommy Robinson werd juli van dit jaar in een showproces voor de Britse rechtbank veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf en 10 weken effectief in gevangenis. Hij heeft herhaaldelijk voor een groot publiek de racistische misbruikschandalen door moslims van Britse meisjes bekritiseerd en dat leverde hem strafrechtelijke vervolging op.

Bij het protest waren de sprekers vol lof over Tommy Robinson en negatief over de politieke situatie in Groot-Brittannië. Hugo Kuijper, voorman van Rechts in Verzet roemde Robinson als een man met lef, die zijn mannetje staat en een patriot is. Micha van Voorpost, meende dat in een gezonde samenleving Robinson geëerd zou worden. De laatste spreker Vincent, zag een vrije samenleving verdwijnen waarin men waardering heeft voor vrije geesten en dat nu de vrije mening steeds vaker wordt onderdrukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.