Lokale leugenpers in Frankrijk gumt rechtse politicus uit demonstratie

Ooit kochten we in Kiev een boek over Stalin. Daarin stonden de talrijke in ongenade gevallen personen en politieke vijanden, zoals Trotski en consorten, die de massamoordenaar van de officiële foto’s en afbeeldingen liet verwijderen. De onbetrouwbare, doch ijdele Jozef Stalin liet op zijn eigen afbeeldingen de littekens van eerdere pokken wegwerken.

Wie dacht dat die praktijken tot het verleden zouden behoren, is eraan voor de moeite.

Het overkwam Stéphane Ravier, ( 1969 – ), senator voor het Rassemblement National voor les Bouches-du-Rhône (Marseille). Op 15 augustus – dag van OLV. Hemelvaart – nam hij deel aan de processie van de christelijke gemeenschap van Marseille.

De man met wit hemd en ‘flou’ gezicht is senator Ravier (boven père)

De krant ‘La Provence’, die daarvan verslag uitbracht, slaagde erin om de senator onherkenbaar te maken, door zijn gezicht wazig te maken. Van objectiviteit gesproken. La Provence is een Frans regionaal dagblad dat in 1997 in Marseille werd opgericht. Het is ontstaan uit de fusie van de twee dagbladen, namelijk Le Provençal en Le Méridional, die beiden onder de controle stonden van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en burgemeester van Marseille, de socialist Gaston Defferre. Vandaag is het oplichter Bernard Tapie die de meeste aandelen bezit.

Stéphane Ravier is een zeer populaire politicus in Marseille. De angst zit er goed in bij de politiekcorrecte meute, zoveel is duidelijk. Maar wie laatst lacht, best lacht.