Het Vlaams Belang en voorzitter Tom Van Grieken werden na enkele gesprekken door informateur Bart De Wever gedumpt. Tot ernstig overleg kwam het echter nooit. Hij wilde zo zijn toekomstige regeringspartners extra onder druk te zetten en tegelijk een groot deel van zijn achterban sussen. Zo van “Ik wil wel maar met de politieke familie van Van Grieken valt nu eenmaal niets aan te vangen. Met hen is ieder ernstig gesprek onmogelijk”.

Die houding kan hem en de losers van CD&V en Open VLD wel eens zuur opbreken. En dat het Belang ernstiger wordt genomen dan De Wever voor de camera’s laat uitschijnen is te merken aan zijn onderhandelingsnota.

Nu al weegt het Vlaams Belang als grootste oppositiepartij zwaarder op het toekomstige Vlaams regeerakkoord dan N-VA en partners wilden.

Signaal van 800000 Vlamingen gehoord

Uit de nota De Wever blijkt duidelijk dat het signaal van meer dan 800000 Vlamingen die voor het Vlaams Belang is aangekomen. De drempels voor diegenen die van onze welvaartsstaat willen mee genieten worden verhoogd. Er wordt bijvoorbeeld een wachttijd voor de kinderbijslag ingevoerd. De eerder door de N-VA gevraagde periode van minstens vier jaar werd gedeeltelijk ingeslikt en teruggebracht tot amper zes maanden. Maar toch, het is een begin.

“En voor wat, hoort wat”, verduidelijkt formateur Jan Jambon deze maatregel.

Meer geld voor Vlaamse eigenheid

De Wever wil plots ook meer middelen om de Vlaamse eigenheid extra te benadrukken. Waarom wachtte hij daar zo lang mee? Hij wil nu werk maken van de oprichting van een museum over onze Vlaamse geschiedenis en meer financiële middelen om ons Vlaams erfgoed te bewaren. Werd dat geen hoog tijd?

Vijf breekpunten van Vlaams Belang opgenomen in nota De Wever

In zijn startnota die de basis vormt voor de huidige Vlaamse regeringsonderhandelingen staan maar liefst vijf breekpunten van het Vlaams Belang. Zo moet wie naar ons land komt eerst vijf jaar ononderbroken in Vlaanderen wonen om toegang te krijgen tot de ouderenzorg. Dat is zeker een belangrijk punt in het kader van de gezinshereniging.

Dezelfde nieuwkomers krijgen voortaan maar na zes maanden recht op kinderbijslag. Voor kinderen die in het buitenland wonen en recht hebben op kinderbijslag wordt het bedrag aangepast aan de levensduurte van het land waar ze verblijven.

Als het van de N-VA en zijn voorzitter De Wever afhangt wordt er ook een middelentoets ingevoerd voordat een sociale woning wordt toegekend. Voorrang gaat naar diegenen die een sterke en duurzame band opbouwden met hun regio, stad of gemeente en dat ook kunnen aantonen.

Verbod op religieuze symbolen

Nog altijd volgens de startnota De Wever wordt er ook werk gemaakt van een verbod op religieuze symbolen voor leerkrachten en leerlingen van zowel het provinciaal als het stedelijk en gemeentelijk onderwijs. Moskeeën en andere lokale geloofsgemeenschappen moeten voor hun erkenning eerst een proefperiode van vijf jaar doorlopen. Tijdens deze periode moeten ze aantonen dat ze niet extremistisch zijn en geen buitenlandse financiering genieten.

Inburgeringscursus wordt strenger

Tot slot wordt ook de verplichte inburgeringscursus strenger en betalend. Alle migranten moeten een participatieverklaring ondertekenen. Het resultaat van dit alles wordt aan de Dienst Vreemdelingenzaken overgemaakt.

Wie zei er alweer dat stemmen voor het Vlaams Belang niets uithaalt? Wedden dat als de leden van de komende Vlaamse losers regering zoveel van hun breekpunten kunnen behalen ze al dik tevreden zouden zijn?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Vlaams Belang weegt nu al zwaarder op nota De Wever dan zijn toekomstige regeringspartners samen”

  1. “Verbod op religieuze symbolen”. Toen ik in de 60-er jaren mijn humaniora deed in het Koninklijk Atheneum stond dit al in het schoolreglement dat ieder te ondertekenen kreeg. Er werd toen geen mohamdaanse religie onderwezen, enkel katholieke en joodse godsdienst, ook niet-confessionele zedenleer. De pater die katholieke godsdienst gaf, stak zijn kruisje enkel op tijdens de les godsdienst en de joodse keppeltjes werden enkel tijdens hun godsdienstles getolereerd. Ook het vrijzinng fakkel-symbool speldje werd enkel tijdens de zedeleer les opgestoken. Consequent was dit en nooit was er enigerlei ideologisch conflict op de speelplaats of elders in de kals omdat de gedegenereerde, politiek-correcte verrotting nog niet had toegeslagen.

Trending

%d bloggers liken dit: