Greta Thunberg wordt voor haar overtocht gesponsord door o.a. BMW en een Zwitserse bank

De puberale milieuactiviste, die graag in een antifa-T-shirt poseert, ging woensdagmorgen aan boord van een boot om een klimaattop in New York City bij te wonen. Ze werd hierbij vergezeld door een lid van de prinselijke Monegaskische familie. De jacht wordt gesponsord door de financiële groep EFG, die verbonden is met verschillende belastingparadijzen.

Naar aanleiding van artikel in Valeurs Actuelles, dat in de Zweedse pers werd gepubliceerd, antwoordde Greta Thunberg (naast de kwestie) dat “alle logo’s van de commerciële sponsors van de boot zijn verwijderd”. Van de centen spreekt ze niet! Dat kind is – gelukkig maar voor haar en haar entourage – nog niet omgekomen door de talrijke leugens en tegenstrijdigheden.

Volgens het klimaatpubertje zijn de commerciële logo’s van het vaartuig verwijderd (na het uitlekken).

“Goed nieuws…. Ik kreeg een plaats aangeboden op de 18,28 meter lange raceboot ‘Malizia II’. “We zullen half augustus de Atlantische Oceaan oversteken, van het Verenigd Koninkrijk naar New York,” liet ze weten op sociale netwerken, om er daarna aan toe te voegen;

“Na maanden van onderzoek en reflectie over de verschillende opties voor mijn reis, zal ik de Atlantische Oceaan oversteken in een koolstofvrije racejacht, de ‘Malizia II’, gebouwd in 2015, uitgerust met zonnepanelen en onderwaterturbines voor het opwekken van elektriciteit op de boot.”

De schipper, prins Pierre Casiraghi
Het ‘bootje’, dat voorheen eigendom was Edmond de Rothschild, werd gekocht door een landgenoot en ondernemersvriend voor iets meer dan 3 miljoen euro. De boot ligt altijd aan de kade van de ‘Yacht Club de Monaco’. De boot wordt voornamelijk bestuurd door Pierre Casiraghi, vice-voorzitter van de ‘Yacht Club de Monaco’ en lid van de prinselijke familie. Hij is namelijk de zoon van Prinses Caroline van Monaco en de (verongelukte) Italiaanse zakenman Stefano Casiraghi.

De man eindigde 3de in de Rolex Fastnet van 2017. De zeer selecte ‘Yacht Club de Monaco’ beschikt over de meest prestigieuze jachten ter wereld. Meer dan een kwart van de boten is opgenomen in de lijst van 100 grootste particuliere boten ter wereld. Het omvat boten van zeer rijke zakenmensen en partners zoals Rolex, Crédit Suisse, Hermès en Moët Hennessy, enz. Pierre Casiraghi is ook verbonden aan BMW, bekend om zijn topklasse auto’s en niet echt ecologische voertuigen. BMW zal Team Malizia met name ondersteunen tijdens de Vendée Globe 2020.

Een milieuactiviste die zich laat sponsoren door automerken en banken, du jamais vu. De maskers vallen wel degelijk af!

3 comments

  1. Als ik haar zie denk ik onwillekeurig aan de fanatieke puber meisjes, de beulen van wijlen Pol Pot (zie film The Killing Fields) …

  2. Weet ons Greta niet dat zeilschepen de meest ecologische rampen zijn die er rondvaren?
    De romp van een zeilschip wordt met antifouling behandeld dit is het grootste gif dat er is voor mens plant en beesten, zodat er geen aanslag komt op deze romp en deze mooi ghlad blijft en geen extra weerstand heeft tijdens het zeilen.

  3. Wat een ondraaglijke gedachte dat dit lieve meisje tijdens de overtocht op een emmertje moet poepen. Daar had BMW toch wel iets beters op kunnen verzinnen?

Comments are closed.