Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Vlamingen krijgen regering van losers”

Informateur Bart De Wever (N-VA) bekent eindelijk kleur. Hij kiest voor het verderzetten van de Bourgondische coalitie met N-VA, CD&V en Open VLD. Daarmee doet hij wat de Vlamingen al lang wisten: het Vlaams Belang dumpen en de stem van meer dan 800.000 Vlamingen negeren. Voorzitter Tom Van Grieken reageert erg ontgoocheld op de toekomstige Vlaamse regeringscoalitie. “Vlaanderen krijgt een regering van losers, zegt hij. “Deze partijen regeren zichzelf kapot. Binnen vier jaar krijgen ze hoe dan ook de rekening gepresenteerd”.

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter wordt daarmee voor de zoveelste keer een historische kans op verandering gemist. En juist N-VA koos de voorbije verkiezingscampagnes voor verandering.

“De Vlamingen worden voor de zoveelste keer bedrogen”, zegt een boze Van Grieken op de livestream van het Vlaams Belang.

“Er was een alternatief”

“We stelden ons de voorbije weken steeds open en opbouwend op”, vervolgt hij.

“In tegenstelling met wat de traditionele partijen altijd beweren willen we zeker onze verantwoordelijkheid opnemen. We willen helpen het roer om te gooien en vol gaan voor verandering. Informateur Bart De Wever ziet dat blijkbaar anders. Die herkent blijkbaar meer overeenstemming met het meer linksgeoriënteerde CD&V dan met het Vlaams Belang.”

Volgens Tom Van Grieken is er met 44 procent van de kiezers en 47 procent van de Vlaamse zetels wel degelijk een alternatief beschikbaar.”Daarmee zijn N-VA en Vlaams Belang met voorsprong de grootsten van Vlaanderen en zelfs van het land.”

Fractievoorzitter Chris Janssens: “Weinig politieke moed”

Vlaams Belang fractievoorzitter Chris Janssens: ” Het getuigt van weinig moed en een gebrek aan politiek doorzicht dat deze unieke piste niet is gevolgd. De N-VA wees tijdens de voorbije legislatuur herhaaldelijk op blokkeringen en tegenwerkingen van de coalitiepartners om de opeenvolgende mislukkingen te verantwoorden. Dat is nu eenmaal het rechtstreeks gevolg van een coalitiekeuze die aan het begin van iedere legislatuur wordt gemaakt. Er was wel degelijk een valabel alternatief.”

Hij onderstreept verder dat het dumpen van het Vlaams Belang compleet haaks staat op het nadrukkelijk signaal van de kiezer.

“De bijna twee miljoen Vlamingen die kozen voor verandering krijgen van de formateur meer van hetzelfde. De Wever neutraliseert met zijn keuze de Vlaams rechtse grondstroom. Hij mag zich dan ook aan vijf jaar forse oppositie. In 2024 krijgen de toekomstige Vlaamse regeringspartijen hoe dan ook de rekening gepresenteerd. ”

Voorzitter kamerfractie Barbara Pas: “Meer dan 800.000 Vlamingen gebruikt als pasmunt”

Ook Barbara Pas ziet als voorzitter van de kamerfractie van het Vlaams Belang een federale verklaring voor de jongste gang van zaken binnen de Vlaamse regeringsvorming.

“Door ons te dumpen wil de N-VA zich aanvaardbaar maken voor de PS. Onze 810.000 kiezers zijn voor De Wever & co niet meer dan pasmunt om federaal in te kunnen breken. Zoals het tot hiertoe altijd al het geval was bij de N-VA gaan de (minister)postjes ook nu voor op de wil van de Vlaamse kiezer.”

2 comments

  1. BDW kiest niet voor Zwart-Geel Vlaams maar voor Blauw-Geel “Zweeds”, een bijeengeveegde coalItie van paniekerige verliezers die nog enkele jaren duchtig willen graaien in hun politiek-correct “Graaischap Vlaanderen” vooraleer uitgegomd te worden bij hun eerstvolgende harde electorale buiklanding.

  2. Hebben wij dan geen aanspraak, we hebben voor Vlaams Belang gekozen met zoveel kiezers Bart De Wever hou u klaar voor de volgende verkiezingen

Comments are closed.