Maandag 5 augustus jl. verscherpte Italië de strafmaatregelen tegen humanitaire schepen die ongevraagd vreemdelingen aan wal brengen. De Italiaanse regering kreeg daarvoor groen licht van de Italiaanse Senaat. Dat betekent uiteraard een grote overwinning voor Matteo Salvini en zijn Lega.

Op aandringen van de minister van Binnenlandse Zaken kunnen tegen schepen die migranten uit de Middellandse Zee ‘redden’, en deze in Italië willen laten aanmeren, de boetes oplopen tot 1 miljoen euro. Voorheen was die geldboete maximaal 50.000 euro. Deze nieuwe maatregel geldt voor alle vaartuigen die zonder vergunning de Italiaanse wateren binnenvaren.

‘Tot 1 miljoen euro boete voor ‘humanitaire’ schepen die vreemdelingen aan wal willen brengen.’

Het voorziet ook in de arrestatie van kapiteins die het bevel om buiten de territoriale wateren te blijven negeren en voorziet in de automatische inbeslagname van schepen door de marineautoriteiten. De door de minister van Binnenlandse Zaken opgestelde tekst werd in de Senaat met 160 stemmen voor en 57 stemmen tegen gestemd.

Afgelopen juni werd het humanitaire schip Sea-Watch, geleid door Carola Rackete, zonder dat (nieuw) wettelijk kader in beslag genomen bij het binnenvaren van de Siciliaanse haven van Lampedusa, maar het huisarrest van de Duitse kapitein werd door de rechtbank opgeheven, ondanks Salvini’s protesten. Met het nieuwe decreet zal dat nu niet meer mogelijk zijn.

Eens benieuwd of de NGO’s hun lesje zullen geleerd hebben? Gaan ze zich bedenken vooraleer ze de Italiaanse wateren gaan binnenvaren? Waarschijnlijk wel. De bedragen die hen boven het hoofd hangen, zijn immers van dien aard dat zelfs rijke NGO’s het niet meer zullen wagen.

Hadden wij maar zo’n regering en zo’n minister van Binnenlandse Zaken.

Matteo Salvini

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Voorbeeldig Italië gaat schepen die illegale immigranten vervoeren zwaar beboeten”

  1. Theofiel de Salvinifiel

    Mensensmokkelaars dienen zwaar gesanctioneerd wegens collaboratie bij illegaal binnendringen en hun schepen “aan de ketting gelegd” zonder mogelijkheid tot “handlichting” zodat ze verbeurd verklaard kunnen worden

  2. Hadden wij maar een regering met gezond verstand en ruggegraat. Inplaats van linkse laffe landverraders!!

  3. Een hele goede maatregeln om die illegale mensensmokkelaars hun leven zuur te maken en hen te laten stoppen om al die gelukzoekers Europa in te laten komen. Stop ISLAMISERING EN SLUIT DE GRENZEN

  4. Ze moeten niet enkel een boete geven, maar ook het schip confisceren.

Trending

%d