Uit peiling blijkt: Duitsers willen vriendschap met Rusland

Ondanks het vijandbeeld dat wekelijks door media en politici wordt opgeroepen, als zou Rusland en zijn president Vladimir Poetin erop uit zijn om Duitsland schade te berokken, is er toch bij een ruime meerderheid van de Duitsers een positieve houding ten opzichte van het land. Zo valt te leren uit een recente peiling uit het dagblad Der Tagesspiegel. De politiek van het westen richting Rusland valt bij velen niet goed en men wenst toenadering, niet een nieuwe koude oorlog.

Vriendschap en toenadering en geen conflict en sancties. Uit de meest recente peiling valt te leren dat 54 procent van de West-Duitsers een andere benadering richting Rusland wenst en dat dit zelfs voor 72 procent van de Oost-Duitsers het geval is. Een belangrijk deel van de onvrede is zonder twijfel economisch van aard. Vorige maand kwam naar voren dat de door de V.S.A. afgedwongen sancties tegen Rusland, de Duitse bedrijven miljarden euro’s aan omzet kosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.