Afriforum: aantal plaasmoorde Zuid-Afrika stijgt nog steeds

Via het Afriforum, een mensenrechtenorganisatie die opkomt voor de belangen van de blanke boeren in Zuid-Afrika, leren we deze week dat de racistische moorden op de boerderijen van Afrikaners nog altijd vermeerderen. Men spreekt van een verslechterende situatie op gebied van criminaliteit. Dit wordt onderbouwd met statistieken die inderdaad alarmerende cijfers tonen. Er is vanaf 2011 een kleine stijging waar te nemen, maar vanaf 2015 een substantiële stijging. Daarnaast ziet het Afriforum dat de aanvallen op boerderijen gewelddadiger en brutaler worden.

Men voelde zich min of meer gedwongen om dit nieuws naar buiten te brengen en wederom aandacht te vragen voor de ernst van de situatie, omdat veel media juist verspreiden dat er sprake zou zijn van een daling van de racistische moorden. Het Afriforum heeft gebruik gemaakt van de gegevens direct van de South African Police Service (SAPS) en deze overzichtelijk gemaakt, zodat over de stijging van de racistische moorden geen onduidelijkheid kan zijn.

Een internationale petitie om deze ernstige vorm van criminaliteit – gericht tegen een etnische minderheid – bovenaan de agenda te houden, is inmiddels door meer dan 250.000 mensen getekend.