Op 26 mei 2019 werd Pieter De Spiegeleer verkozen tot parlementslid voor de federale Belgische Kamer voor de provincie Oost-Vlaanderen.  Wij legden hem onze bekende drie vragen voor.

REACT:  Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Ik ben geboren en getogen in de Denderstreek. Al 37 jaar speelt het grootste deel van mijn leven zich af in de kleinere dorpjes aan de rand van deze prachtige streek, namelijk in Aaigem, Ressegem, Burst, Heldergem, … . Middelbare school liep ik in Aalst en Denderleeuw. Het was in die periode dat ik voor het eerst geconfronteerd met de trieste zaak die de multicultuur eigenlijk wel is, zeker de manier waarop die bij ons als tieners door de strot werd geramd. De Vlaamse reflex die ik als tiener al had werd er versterkt. Het is in die periode dat de identiteit van de meeste mensen wordt gevormd, bij mij werd dit dus duidelijk rechts-identitair. Tegenkanting van vnl. linkse leerkrachten versterkten dit gevoel, aangezien ik – en verschillende medeleerlingen – als paria werden aanzien en behandeld.

Ikzelf ben steeds zeer actief geweest in het sociale leven: Jeugdbeweging Chiro als kind – nu betrokken bij het VNJ waar mijn twee kinderen zitten. Verder ben ik actief in de lokale voetbalclub, de lokale kaatsclub en pik ik al eens een kwis mee. Ten laatste maar niet in het minst ben ik een fervente tuinier en ben ik met ecologie bezig.

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

Door mijn sterk sociaal engagement kwam en kom ik dikwijls nauw in contact met “de man in de straat”. Ook al klinkt dit als een huizenhoog cliché, het is toch zo. De verkiezingsuitslagen – globaal gezien – verbaasden mij dus geenszins. Als partijtoppers, partijleden van Groen!, CD&V, VLD, … daar wel van schrokken toont dit des te meer aan hoe ver ze wel afstaan van de burger.

REACT:  Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Het is duidelijk dat ik als verkozene uit de regio – in de Kamer – de belangen van Zuid-Oost-Vlaanderen in het algemeen en de Denderstreek in het bijzonder wens te behartigen. Vanuit Brussel kan ik bepaalde dossiers – die ons rechtstreeks aanbelangen – van nabij opvolgen en zodoende kort op de bal spelen. Ik kijk er alvast naar uit.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Parlementslid Vlaams Belang: Pieter De Spiegeleer, Kamer, Oost-Vlaanderen”

  1. […] o Depoortere Ortwin o Creyelman Steven o De Spiegeleer Pieter […]

Trending

%d bloggers liken dit: