15-jarige Fadi A. steekt Duitse vader van 4 dood

In Noordrijn-Westfalen, de Duitse deelstaat naast Nederland en België, heeft een jongen van 15 jaar, Fadi A., een Duitse vader met vier kinderen en een vrouw, Michaël B., op klaarlichte dag met een mes doodgestoken. De vader werd meerdere malen in het bovenlichaam geraakt en stierf dezelfde avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader is in Duitsland geboren en heeft Libanese wortels en verkeerde al langere tijd op voet van conflict met de vader en zijn Duitse familie.

De dodelijke mesmoord wordt door de Duitse justitie als dodingsdelict behandeld, men heeft nog geen motief of andere achtergrondinformatie vrijgegeven. De dader was na de moord op de vlucht geslagen en werd snel ingerekend. Dergelijke mesmoorden en andere niet-dodelijke steekpartijen zijn inmiddels in Duitsland veel voorkomende bezigheden van vooral mensen uit Arabische culturen. Zo liet de politie van de stad Hamburg weten dat alleen daar in de laatste 90 dagen er sprake was van 110 steekpartijen.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.