Op 26 mei 2019 werd Ellen Samyn verkozen tot parlementslid voor de federale Belgische Kamer voor de provincie Antwerpen.  Wij legden haar drie vragen voor.

REACT:  Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Sinds 2001 werk ik voor Vlaams Belang als assistente van Gerolf Annemans, eerst in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, tussen 2012 en 2014 op het VB-Voorzitterschap en vanaf 2014 als parlementair assistent in het Europees parlement. Tot 1 januari van dit jaar ben ik 12 jaar actief geweest als OCMW-raadslid in Brasschaat. Tevens ben ik actief lid van verschillende verenigingen in de Vlaamse Beweging. Tijdens mijn hogere studies engageerde ik mij bij de Nationalistische Studentenvereniging (NSV).

Interesse in de politiek heb ik niet van thuis uit meegekregen. Mijn ouders waren hardwerkende zelfstandigen die wegens hun drukke bezigheden in de bloemenwinkel weinig tijd hadden om de politiek te volgen. Mijn interesse wakkerde aan in mijn laatste jaar humaniora waar ik voor een opdracht ervoor koos om – gezien het een verkiezingsjaar was – het Vlaams Blok onder de loep te nemen. Ik verdiepte mij in het programma en vond heel wat raakpunten. Door mij te verdiepen in de geschiedenis van het Vlaams Blok, leerde ik ook de geschiedenis van de Vlaamse Beweging kennen. Toen ik een positief beeld schetste van het Vlaams Blok werd dat niet op gejuich onthaald in de klas. Maar ik was overtuigd en koos voor die underdog.

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

Dankzij sociale media worden we niet meer bestempeld als een éénstandpuntpartij. Men weet dat we een immigratiekritische partij zijn, maar nu is men er zich ook van bewust dat we een goed socio-economisch programma hebben, dat we een hart hebben voor de sociaal zwakkeren in de maatschappij en dat we ook bekommerd zijn om dierenrechten.

REACT:  Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Waar huidig fractievoorzitter Barbara Pas heel wat verdienste aan heeft, wil ik mee Vlaams-nationale thema’s opnieuw op de agenda zetten. N-VA heeft er vijf jaar geleden voor gezorgd dat het communautaire in de koelkast verdween, 5 jaar communautaire stilstand dus. Nog steeds geen (aanzet tot een) splitsing van de Sociale Zekerheid, nog steeds de klassieke transfers van Vlaanderen naar Wallonië, verdere verfransing van de Rand rond Brussel. Het uiteindelijke doel moet uiteraard de Ordelijke Opdeling van België zijn. Mijn mentor Gerolf Annemans schreef overigens twee interessante boeken hierover 😉.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Parlementslid Vlaams Belang: Ellen Samyn, Kamer, Antwerpen”

  1. […] Van Grieken Tom o Samyn Ellen o Van Lommel Reccino o Verreyt Hans o Dillen […]

Trending

%d