REACT:   Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Wim Verheyden, 52 jaar en laborant van beroep.  Ik werk reeds 31 jaar bij een grote farmaceutische multinational.  Het zal heel wat mensen verrassen maar ik ben in mijn vrije tijd o.a. bestuurslid in de Landelijke Gilde Hingene-Wintam-Eikevliet, waar ondertussen ook heel wat leden en bestuursleden sympathie hebben voor het Vlaams Belang.  Verder ben ik bestuurslid in de wielerclub “Het Bornems Wiel”, die jaarlijks een wielerwedstrijd organiseert in Bornem.  Jaarlijks richt ik een hengelwedstrijd in en ben lid van nog vele andere lokale verenigingen.

Ik werd in 2001 actief binnen het Vlaams Belang Klein-Brabant (Bornem-Puurs-Sint-Amands) omdat men daar een nieuwe voorzitter zocht. De bestuursleden polsten me en in ging op de vraag in, niet als voorzitter maar als secretaris.  Ik had reeds enkele jaren daarvoor het lidmaatschap van het Vlaams Belang bekomen.  Dat was voor mij evident omdat ik uit een Vlaamsgezinde familie stamde.  Toch heb ik nooit getwijfeld om ook maar over te stappen naar een andere partij.  Voor mij was het duidelijk dat het Vlaams Blok, later Vlaams Belang, de enige partij was die écht het welzijn van de Vlamingen voor ogen had.

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

Diverse redenen, allereerst de vervreemding.  De vervreemding in het straatbeeld, op de werkvloer, onze waarden die onder druk komen te staan (discussies rond kerstmarkten, Zwarte Piet enz.).  De ongebreidelde migratie die maar niet stopt of aan banden wordt gelegd en de bijhorende financiële last die dit voor onze mensen meebrengt (latere pensioenleeftijd, geen pensioenzekerheid, een sociale zekerheid die meer en meer onder druk komt te staan) enz.  De absurde voorstellen van partijen als groen met betrekking tot het klimaatbeleid.  Onveiligheid die is toegenomen en het lakse beleid van justitie.  De ontgoocheling in een partij als de N-VA die in 2014 beloften maakte die ze naderhand telkens weer inslikte, het bochtenwerk van diezelfde N-VA.  De kloof tussen de politiek en de burger.  Men had het gevoel dat enkel het Vlaams Belang naar de mensen luisterde. Ik hoorde maar 1 zin: “Het moet écht veranderen”.

REACT: Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Mijn persoonlijke slogan tijdens de campagne was “man van het volk”, ik sta meer dan 30 jaar dagdagelijks tussen de gewone man op de werkvloer van een fabriek.  Mensen werken hard en moeten steeds harder en sneller werken.  Die mensen worden daarvoor niet beloond.  Ze moeten integendeel langer werken, steeds hogere facturen betalen en kleine pensioenen ontvangen.  Het wordt tijd dat de politici in Brussel die boodschap horen.  Ik wil die boodschap brengen. We moeten stoppen met anderen te bevoordelen terwijl onze eigen mensen steeds meer ter plaatse blijven trappelen en zelfs achteruit gaan.  Die boodschap is ook bij de jongeren aangekomen.  Ook zij zien dat hun toekomst er somber uitziet als de regeringen op deze manier blijven werken.  Ik ga er dan ook alles aan doen om dat contact met mijn collega’s en de man in de straat te bewaren zodat ik die boodschap kan overbrengen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Parlementslid Vlaams Belang: Wim Verheyden, Vlaams parlement, Antwerpen”

  1. […] Dewinter Filip o Van dermeersch Anke o Claes Bart o Van Rooy Sam o Verheyden Wim o Sterckx […]

Trending

%d bloggers liken dit: