Unizo gaat onomwonden voor een Eigen Winkel Eerst-beleid. En terecht natuurlijk! Het startte vandaag een campagne onder de noemer ‘Winkelhier’. En daar worden we wel blij van. Het is immers één van de vele eisen van de Vlaamse beweging sinds jaar en dag.

Ik #winkelhier. Jij ook? Shoppen doe ik om de hoek. Bij de bakker die mijn naam kent, de slager die een rolletje vlees geeft aan m’n dochter. Ik koop mijn fiets in het land waar de koers is geboren, mijn juwelen bij talent van bij ons.

Unizo vindt de concurrentie uit lage loonlanden een bedreiging voor de Vlaamse, kleine zelfstandigen. Een duizendtal winkeliers sloot zijn winkel het afgelopen jaar omdat ze de strijd met de grote ketens verloren. Neem daarbij de hoge lasten die kmo’s kwellen en je weet hoe laat het is. Of deze campagne met andere woorden de winkeluitbaters gaat kunnen redden is dus maar de vraag. De overheid moet ook meewillen.

Ook op gebied van internetwinkelen is UNIZO duidelijk: “Maar ook online ga ik niet ver. Ik surf gewoon even de hoek om, naar designers uit de bakermat van de mode, elektrozaken met expertise uit de streek. Ik koop bewust. Bij ondernemers van hier. Ik koop bewust.
Bij webshops van hier. Ik winkelhier.

Of de tijd van het einde van de grote winkelketens en megalomane winkelcentra stilaan in zicht is, valt te betwijfelen. Daarvoor gaat er teveel geld mee gepaard. Maar een bewustwording van de man en vrouw in de straat is al een eerste belangrijke stap. En daar willen we – gereserveerd weliswaar – hoop uit putten. Klinkt deze Eerst Onze Mensen-politiek u trouwens ook bekend in de oren?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “Nieuwste Unizo-campagne: winkel bij eigen volk eerst!”

  1. Halal & Kosher varkensgebraad

    Ik heb immers geen enkele wettelijke verplichting om halal of kosher voedsel te nuttigen, dus koop ik mijn varkensvlees bij een EigenVolkse beenhouwer (“slager” = hollandisme)

  2. Platina Dageraad

    Ik koop waar IK wil en dat is bij handelaars van mijn eigen volk. Niks of niemand kan mij wettelijk verplichten tot politiek-correcte autochtonofobie of dito xenofilie door intentioneel elders producten of diensten aan te schaffen, niks of niemand ! Er geldt immers geen enkele wettelijke verplichting tot zelfs de allerminste politiek-correcte obsessie.

  3. EigenVolkse Volker Eigen

    Natuurlijk koop ik bij mijn Eigen Volk, mensen uit andere bevolkingssegmenten doen dat toch ook…

  4. Mooi iedeaal, maar mensen met een laag inkomen, zullen toch op zoek gaa naar goedkopere oplossingen! Als we de middenstand sterker willen maken, moeten we ze in een coooeratie stoppen, met eigen banken! Zo zijn de leningen dan heel goedkoop en kunnen ze beter concureren, dat geld ook voor de boeren! Denk maar aan de vroegere boerenleenbank! Een sterke middenstand is het hart van een economie! Maar links en liberaal hebben dit alles kapot gemaakt!

Trending

%d