De overwinning van de Vlaamsnationale familie in Vlaanderen stelde het een beetje in de schaduw, maar ook extreemlinks heeft op 26 mei 2019 een doorbraak gekend.  De PVDA-PTB is een belgicistische, unitaire communistische partij van de oude stempel.  Voor het Vlaams parlement behaalde zij 5,3% en 4 zetels, voor het Waalse parlement 13,7% en 10 zetels, voor de federale Kamer nationaal 8,6% en 12 zetels.

Steunbetuiging door de PVDA aan het moordlustige communistische regime van Noord-Korea

De PVDA-PTB beroept zich al decennia op de meest extremistische, antidemocratische interpretatie van het marxisme: zo betuigde ze steun aan het vermoorden van duizenden studenten door China, aan de dictaturen van Cuba en Noord-Korea, en aan de anti-democratische evoluties in Venezuela.

Intern hanteert de PVDA een sektair systeem, waarbij boven de leden een laag ‘militanten’ zit, die aan strikte observatie en beoordeling onderworpen is.  Eén van de opmerkelijke zaken is, dat deze mensen verplicht zijn aan een partij-orgaan inzage te geven in hun volledige inkomen, waarna de partij dan beslist hoeveel zij ‘nodig’ hebben, en zij gedwongen zijn alles wat daarboven gaat aan de partij af te geven.

Op de commerciële zender RTL getuigde een onafhankelijk journalist zopas, dat hij liefst 9 verschillende mensen sprak, die vanwege deze praktijk intussen de partij verlieten.

We hadden 9 verschillende mensen, die elkaar niet kennen. Ze komen allemaal op hetzelfde resultaat: zodra men een bepaald niveau van activisme in de partij bereikt, eist men duidelijk om bewijs van het inkomen van het huishouden, “zei Patrick Lefèbvre, de onafhankelijke journalist wiens onderzoek is gepubliceerd in La Dernière Heure.

Het doel?  Men wil de ‘werkelijke behoeften’ van de persoon bepalen, en dan besluiten welke som automatisch aan de partij moet worden betaald. Een voorbeeld: een echtpaar met een kind werd gezegd dat € 2.100 genoeg was, terwijl men € 3.500 verdiende. Het verschil moest worden betaald aan de PTB “. Dat is het moment waarop het paar de partij verliet.

De PVDA-PTB reageerde boos en sprak over laster, maar de feiten zelf worden niet betwist: dat is inderdaad de manier waarop de PVDA-PTB als doctrinaire organisatie functioneert.

Het wordt nu een interessant experiment om te zien of en hoe dat doctrinaire communistische afdrachtsysteem in de praktijk stand houdt.  In hun gemeenteraadsfracties lopen PVDA-mandatarissen in drommen weg.  De partij wil nu van elk verkozen parlementslid elke maand 4000 euro afhandig gaan maken.  Benieuwd of dat gaat lukken…  En hoelang het duurt voor het eerste van de PVDA-PTB-verkozenen aankondigt ‘onafhankelijk’ te gaan zetelen.

Hier de uitzending van RTL.

O ja: de PVDA komt normaal gezien bij het minste aan bod op de VRT.  Alhoewel dit nieuws door zowat alle websites en TV-zenders werd opgepikt, blijft de VRT doof en stom.  Vreemd, niet?

Steunbetuiging door de PVDA-PTB aan het moordende communistische regime van China, na het vermoorden van duizenden studenten op het Tien An Men-plein.

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “PVDA-PTB eist net als sekte bewijs van inkomen op om geld af te persen, zeggen 9 oud-leden”

 1. Daar heb je dat Tien-an-meng plein-syndroom weer.
  Belachelijk: probeer eens in Brussel om een maand lang voor de gebouwen van Europa te kamperen.
  Na een paar uur is alles weer opgekuist!
  China stond het protest echter een maand toe, maar dan was het welletjes. China heeft toen wel zeer veel geduld gehad.
  Zeker in kapitalistische landen is de vrijheid zeer beperkt hoor, tenzij je netjes in het rijtje loopt en denkt zoals
  men graag heeft dat je denkt.

 2. Het lijkt de Nederlandse SP wel! Daar wordt oom gelijk alles boven de € 2100 afgehouden! Ja als communist mag je geen bezit hebben, zo was het in Rusland en andere arbeiders heilstaten! Alleen de elite, de Numenclatura mocht wel dure auto’s en een Datsja( buitenhuis) bezitten!

Trending

%d bloggers liken dit: