Nederland laat IS-kinderen overkomen, kenners ongerust

Na een aantal maanden van pressie is het nu dan zover, de Nederlandse regering haalt om te beginnen twee kinderen over uit een kampement in het noorden van Syrië, waar Koerden de baas zijn. Er is weinig twijfel over dat dit het begin is van een grotere stroom van mensen die daar vastzitten omdat ze voor de Islamitische Staat actief waren. Ze hebben een Nederlands paspoort en kunnen daarmee dus naar Nederland komen. Kenners waarschuwen dat het laten overkomen van deze extremisten naar Nederland grote gevolgen kan hebben. Nederland werd in 2018 en 2019 getroffen door islamitische aanslagen.

De Nederlandse regering start hiermee dus het halen van allerlei IS-extremisten en heeft zelf het verzoek ingediend voor deze twee kinderen. Er is geen reden aan te nemen dat het hierbij blijft. Dit zou betekenen dat IS-strijders niet daar in Noord-Syrië worden berecht, terwijl ze daar toch hun zware misdaden hebben begaan en er programma’s zijn om hen van hun extremistische ideeën te ontdoen. Diverse journalisten en kenners van de politieke situatie en staat van de IS-strijders, zowel moeders, vaders als kinderen, hebben herhaaldelijk laten weten het onverstandig te vinden – vanwege de extremistische opvattingen van deze mensen – ze naar Nederland te halen.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.