Parlementslid Vlaams Belang: Tom Van Grieken, Kamer, Antwerpen

Op 26 mei 2019 werd Tom Van Grieken verkozen tot Kamerlid voor de provincie Antwerpen. Wij legden hem drie vragen voor.

REACT: Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

“Ik ben opgegroeid in de Antwerpse stationsbuurt, een bijzonder multiculturele wijk. Terwijl allochtone jongeren zich niet integreerden, de cultuur van hun thuisland beleefden en dat werd aangemoedigd door bepaalde politici, kregen Vlamingen te horen dat zichzelf als ‘Vlaams’ identificeren iets ‘slechts’ was. Ik vond dat toen al onrechtvaardig. Van het een kwam het ander. Ik werd actief in het NJSV, vervolgens als student in de NSV!. Ik werd ook gemeenteraadslid in Mortsel voor het Vlaams Belang en was voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren voor ik in 2014 nationaal voorzitter werd van het Vlaams Belang.“

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

“Wij zijn de enige partij die tegen het establishment in thema’s durft aanraken waar de andere partijen liever over zwijgen: vervreemding, immigratie, criminaliteit. Daarnaast is het gewoon ook zo dat jongeren de praatjes van de traditionele partijen niet meer slikken: wie de politiek volgt ziet zelf wel dat de beloften van voor de verkiezingen, na de verkiezingen onmiddellijk in de prullenmand belanden. Vlaams Belang is rechtlijnig: de enige partij die zowel voor als na de verkiezingen hetzelfde zegt. En dat slaat aan.”

REACT: Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Dat de politiek weer naar de mensen moet luisteren. De kloof tussen de Wetstraat en de gewone Vlaming is de afgelopen jaren alleen maar breder geworden. Een strenger migratiebeleid, een eerlijk pensioen en een beleid waar onze mensen op de eerste plaats komen. Dat is wat de Vlaming wil en dat is wat het Vlaams Belang in de parlementen zal verdedigen.

 

One comment

Comments are closed.