Op 26 mei 2019 werd Klaas Slootmans verkozen tot Vlaams parlementslid voor de provincie Vlaams-Brabant.  Wij legden hem drie vragen voor.

REACT: Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Ik ben 35 jaar, mijn eerste partijlidkaart dateert van 1998, ik was toen 15 jaar. Tijdens mijn studies politieke wetenschappen aan de VUB had ik al wat politieke kilometers op de teller. Eerst binnen het Vlaams Blok en daarna in de NSV. Er kon in die dagen niet genoeg gebust, geplakt en gedebatteerd worden.

Na mijn studies werkte ik een jaar als bediende in een privébedrijf, waarna ik in 2009 een verlossend telefoontje kreeg van Yves Buysse om de rangen te versterken van de fractie in het Brussels Parlement. In 2011 vroeg Bruno Valkeniers me de functie van perswoordvoerder op te nemen, een kans die ik uiteraard met beide handen greep. En eigenlijk is m’n leven sindsdien één lange rollercoaster geworden van boeiende momenten. Het is hard werken, maar ik ben dankbaar dat ik van m’n hobby en m’n passie mijn beroep heb kunnen maken. De basisstelling dat elk volk het recht heeft op een eigen staat, waar het baas is over zijn eigen centen, grenzen en toekomst is daarbij steeds mijn drijfveer geweest.

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

In wezen draait het bij de mensen vooral om rechtvaardigheid. En die is zoek. Mensen vinden het niet rechtvaardig dat straffen niet worden uitgezeten, dat hun pensioen lager ligt dan de kost van een asielzoeker en dat multinationals kunnen genieten van lucratieve belastingvoordelen terwijl de btw en accijnzen voor hen de lucht in schoten. Daarbij komt dat de beloofde verandering omsloeg in ontgoocheling. Heel wat voormalige Vlaams Belang-kiezers zijn teruggekeerd naar hun vertrouwde stal.

REACT:  Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Als inwoner van de Vlaamse Rand is het mijn plicht de verBrusseling, vervreemding en verstedelijking van mijn regio tegen te gaan. De gevolgen op het vlak van grond- en woonprijzen, mobiliteit, onderwijs, veiligheid en maatschappelijk weefsel zijn immers alarmerend. Zowat alle indicatoren staan op rood.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Parlementslid Vlaams Belang: Klaas Slootmans, Vlaams Parlement, Vlaams Brabant”

  1. […] Slootmans Klaas o Wouters Suzy o Laeremans […]

Trending

%d bloggers liken dit: