Op 26 mei 2019 werd Kurt Ravyts verkozen tot Kamerlid voor de provincie West-Vlaanderen. Wij legden hem drie vragen voor.

REACT: Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Ik ben Kurt Ravyts, geboren in Brugge op 24 april 1968 en ik woon in de gemeente Zuienkerke in het prachtige natuurschoon van de Oudlandpolder. Ik studeerde Godsdienstwetenschappen en Filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ik was er actief in de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en sloot mij in 1988 aan bij het toenmalige Vlaams Blok. Vervolgens werkte ik zeven jaar als leerkracht in het secundair onderwijs en docent in het hoger niet-universitair onderwijs.  Ik werk sinds september 1999 voor de partij. Eerst drie jaar als regiosecretaris (de voorlopers van de huidige provinciale coördinatoren) en vervolgens als fractiemedewerker (2002-2007), fractiesecretaris (2007-2014) en uiteindelijk opnieuw fractiemedewerker (2014-2019) bij de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement.

Ik was tussen 2000 en 2019 fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de West-Vlaamse provincieraad.

De wortels van mijn engagement in het Vlaams Belang liggen ongetwijfeld bij mijn activiteiten in het NSV. Alhoewel ik langs vaderskant uit een “rood” en  “marxistisch” nest kom en interesse voor politiek-ideologische levensbeschouwingen met de paplepel mee kreeg werd ik langsheen NSV een overtuigd Vlaams-nationalist en separatist. En alhoewel ik godsdienstwetenschappen studeerde ben ik overtuigd vrijzinnig. Laat dat dan wel een restant zijn van mijn opvoeding.

REACT: Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

Tijdens de campagne merkte ik een zeer grote onzekerheid bij de bevolking.  Onzekerheid over de pensioenen, de aanhoudende migratiedruk, de koopkrachtproblematiek, enz…. Wij hebben daar met onze partij het best op ingespeeld. Toch mogen we ook het succes van de PVDA niet onderschatten dat bewijst dat er in deze zeer liberale samenleving m.b.t. sociale cohesie en aliënatie een aantal zaken grondig verkeerd lopen.  Het gaat volgens mij niet meer over links of rechts maar over een spanningsveld tussen de  “somewhere’s” en de  “everywhere’s”, met name tussen de mensen die zich nog ergens willen  “thuis”/geworteld voelen en de zgn. “wereldburgers” voor wie geen grenzen en volkeren meer mogen bestaan.

REACT: Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Daar ik in mijn loopbaan vooral vertrouwd ben geworden met een groot aantal Vlaamse bevoegdheden hoop ik in de Kamer mij te mogen inlaten met bevoegdheden die het dichtst aanleunen bij de actieradius van het Vlaams Parlement. Ik denk aan leefmilieu, de restbevoegdheden rond landbouw en mobiliteit. De betaalbaarheid voor de gewone man van de energie- en klimaattransitie ligt mij als ecorealist (maar zeker geen klimaatnegationist) nauw aan het hart.

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Parlementslid Vlaams Belang: Kurt Ravyts, Kamer, West-Vlaanderen”

  1. […] Vermeersch Wouter o Sneppe Dominiek o Ravyts Kurt o Dewulf […]

Trending

%d bloggers liken dit: