De plannen voor deze school worden momenteel geboycot, omdat de Italiaanse minister van Cultuur heeft beslist dat de eerder toegekende vergunning voor het centrum wordt ingetrokken. Dat gebeurt naar zijn zeggen omdat niet alle verplichtingen werden nagekomen. Volgens de initiatiefnemers van het centrum gaat het echter om een vuil politiek spel. Steve Bannon is bevriend met de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, en Salvini’s partij Lega zit in een coalitie met de Vijfsterrenbeweging en de twee partners hebben al een tijdje ruzie. Bovendien is de minister van Cultuur die de beslissing nam over het klooster lid van de Vijfsterrenbeweging. De recente uitslag van de Europese verkiezingen, waarbij de Lega de grote winnaar was, en de vijfsterrenbeweging de grote verliezer, zal de verstandhouding niet ten goede komen. Maar goed, de toekomst zal wel uitwijzen hoe het afloopt.

Steve Bannon
Zelfs de leugenpers berichtte al uitvoerig dat Steve Bannon een Italiaanse abdij wil omvormen tot een Europees rechts opleidingscentrum. Kranten, waaronder het NRC.nl van Peter Vandermeersch, noemde het al een ‘populistenschool’. Benjamin Harnwell, de Europese rechterhand van Bannon die het project in goede banen moet leiden, spreekt van een gladiatorenschool.

Harnwell: “van alle projecten waar ik aan werk, is dat het project wat mij het meest fascineert. Ik ben het volstrekt oneens met George Soros, maar op één punt heb ik grote bewondering voor hem: hij heeft zijn ideeën in praktijk gebracht en hij heeft resultaten geboekt. Wat hij voor links deed, of het nu via zijn NGO’s, politieke partijen, mediabedrijven loopt, had een enorme impact. Dit is wat bij rechts ontbreekt: een plek om de fundamenten van de joods-christelijke cultuur te onderwijzen, dat wil zeggen onze beschaving, en hoe deze te verdedigen en te verspreiden. Ik noem het een gladiatorschool omdat gladiatoren niet alleen maar over kracht of technische vaardigheden beschikten, maar het belangrijkste was voor hen een heldere geest. Of het nu gaat om kunst, muziek, economie of financiën, het maakt niet uit.”

Benjamin Harnwell

Harnwell: “We zullen de cursisten leren om interviews te geven, ideeën te promoten in een gemediatiseerde samenleving, om te debatteren en onwaarheden te weerleggen. We zullen het hen niet gemakkelijk maken. We zullen ze onderdompelen in een vijandige omgeving die we in onze school zelf creëren, zodat ze sterk bewapend kunnen afstuderen. Van alle dingen die ik heb gedaan, heeft niets de linkerzijde meer van streek gebracht dan dat. NBC vroeg me wat het doel van deze school was en toen ik antwoordde dat het was om joods-christelijke waarden te leren, explodeerde de journalist voor de camera: Dit is zo’n radicaal idee, waarom wil je dit doen? Ik vroeg hem: Waarom word je daar zo gek van? Het is onze cultuur en het maakt links angstig. Aan de rechterzijde zijn we gewoon om als zondebok door het leven te gaan, daar moet een einde aan komen. Deze tijd is voorbij. De verloedering heeft lang genoeg geduurd”

De oude abdij waar de activiteiten hadden moeten plaatsvinden ligt het Midden-Italiaanse dorpje Collepardo, stamt uit 1204 en werd lang bewoond door kartuizermonniken. Of Bannon naar een andere locatie moet uitkijken, of dat het daar nog goed komt in Collepardo, zal nog moeten blijken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Bannon’s gladiatorenschool voor ‘culturele strijders’ werkt blijkbaar op de zenuwen”

  1. Het is hier een Christelijke cultuur, geen joodse! De extremischtische zio joden zijn juist diegenen, die de massaimmigratie stimuleren! Dat is het probleem dat ik met alle populisten heb. Ze leiden ons af van het echte nationalisme!

Trending

%d bloggers liken dit: