Gisterenavond liet Edwin Wagensveld, de voorman van de patriottische beweging PEGIDA, via zijn Twitteraccount weten dat een nieuwe aanvraag voor een demonstratie in Eindhoven wederom door de Eindhovense burgemeester John Jorritsma is afgekeurd. De burgemeester neemt het ook nu weer op voor de gewelddadige moslimjeugd en de salafistische moskee en gooit het erop dat hij geen enkele garantie kan geven dat er geen ernstige wanordelijkheden zullen plaatsvinden.

De burgemeester heeft dat maandagavond laat aan PEGIDA laten weten, dat de demonstratie van de organisatie in Eindhoven opnieuw verboden is. Jorritsma zegt dat hij niet kan garanderen dat ondanks massale inzet van politie die avond wanorde en ernstige ongeregeldheden kunnen worden voorkomen. Daarnaast betreurt Jorritsma ook dat dit plaatsvindt gedurende het suikerfeest en dat dit volgens hem leidt tot ‘onbegrip en weerstand’ onder de islamaanhangers.

Zo bekijkt en benoemt een burgemeester van Eindhoven aldus het extreme geweld dat moslimjeugd tegen politieagenten bij de laatste demonstratie gebruikte. Onze verdedigers van de rechtstaat uitschelden, bekogelen met stenen en bespuwen noemt men in Eindhoven ‘onbegrip en weerstand’. Het is daarnaast helder dat deze burgemeester het recht om te demonstreren, dat wat in Nederland een grondrecht is, voor zijn eigen stad naast zich neer legt.

PEGIDA laat via woordvoerder Wagensveld weten ook deze argumentatie om de demonstratie niet toe te staan als een smoes opvat. De organisatie laat zich echter niet stoppen en heeft na tweemaal te zijn geweigerd, nu voor 8 juni 2019 een nieuwe demonstratie aangevraagd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Eindhoven schrapt grondrecht; demonstratie PEGIDA opnieuw verboden”

  1. Het is gewoon een land en volksverrader! De tijd van afrekening zal komen!

Trending

%d