Op 26 mei 2019 zette het Vlaams Belang een opvallend goede score neer in de provincie West-Vlaanderen. N-VA haalde 19,7%, maar het VB ging daar zowaar nog over met 20,2%. Dat levert samen een indrukwekkende 39,9% op.  Eén van de nieuwe gezichten van het VB is Wouter Vermeersch uit Kortrijk.

REACT: Wie bent u, wat deed u professioneel voor u verkozen werd, was of bent u actief in een jeugdbeweging, een studentenbeweging of andere verenigingen, en waarom werd u actief in het Vlaams Belang?

Ik ben 34 jaar, gehuwd en papa van twee kinderen: Jasmijn en Lander. Tijdens mijn studies Handelsingenieur kwam ik als West-Vlaamse plattelandsjongen in contact met de Antwerpse multiculturele samenleving, zoals we die vandaag ook in mijn stad Kortrijk kennen. En dat is zeker niet positief bedoeld, het zette me toen nog meer aan het denken. Ik begon mijn politieke loopbaan bij Lijst Dedecker, waar ik mee de jongerenbeweging Jong Gezond Verstand oprichtte. Ook startte ik het initiatief Jong Forza Flandria waar ik contact zocht met Vlaams-nationalistische jongeren over de partijgrenzen heen, waaronder toenmalige Vlaams Belang-jongeren Barbara Pas, Hans Verreyt en Tom Van Grieken, het toenmalige VLOTT van Hugo Coveliers en de N-VA. De asieltsunami en islamterreur in ons land waren kantelmomenten. Vlaamse onafhankelijkheid en frontvorming zijn voor mij de enige manieren om échte verandering te brengen voor de Vlamingen.

Ik was jarenlang ondernemer en ben vandaag actief als economisch adviseur in het Europees Parlement voor de fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENF) waartoe Vlaams Belang behoort.

REACT:  Welke redenen hebt u in uw onmiddellijke omgeving gehoord om zo massaal Vlaams Belang te stemmen?

Heel wat West-Vlamingen voelen zich door de politiek in Brussel niet meer begrepen. Zo wordt West-Vlaanderen onderbedeeld inzake middelen voor onze veiligheidsdiensten, onderzoek en ontwikkeling en natuurlijk verkeersinfrastructuur ondanks het feit dat wij twee ministers en de minister-president hadden in de Vlaamse Regering.

Er gaapt ook een kloof tussen politiek en media enerzijds en wat leeft onder de West-Vlamingen anderzijds. Neem nu de enorme hype rond het klimaat. De West-Vlaming laat daar zijn slaap niet door. Heel wat grootstedelijke problemen zijn ondertussen een dagdagelijkse realiteit geworden in onze provincie: de criminaliteit en onveiligheid in Roeselare, Oostende en Kortrijk, maar ook de transmigratie- en de illegalenproblematiek. Het steeds diverser worden van onze centrumsteden gaat voor veel West-Vlamingen te snel. De West-Vlaming heeft aangetoond dat dit dé thema’s zijn die belangrijk zijn.

REACT: Wat ziet u voor u persoonlijk als de belangrijkste boodschap die u de volgende jaren in het parlement wil naar voren brengen?

Ik denk dat onze kiezers parlementsleden verwachten die de échte problemen van de West-Vlamingen vooraan de politieke agenda zetten.  Vorige legislatuur was er geen West-Vlaamse vertegenwoordiger van het Vlaams Belang in het Federaal Parlement. Het is een goede zaak dat dit nu gaat veranderen. Of het nu gaat om het probleem van illegaliteit en transmigratie, de stijgende onveiligheid in onze West-Vlaamse steden en gemeenten of het verdedigen van onze West-Vlaamse belangen. Ik wil mij als econoom vastbijten in de begroting en socio-economische dossiers en tevens het West-Vlaamse protest verwoorden inzake de illegalenproblematiek: onze streek wordt geteisterd door steeds meer en steeds agressievere illegalen.  Dat moet veranderen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Parlementslid Vlaams Belang: Wouter Vermeersch, West-Vlaanderen, Kamer”

  1. Nicole Leysen

    Succes ! Op naar méér veiligheid , agressievelingen retour !

  2. […] Vermeersch Wouter o Sneppe Dominiek o Ravyts Kurt o Dewulf […]

Trending

%d