De Vlaamsnationale vloedgolf van 43%: een motie van wantrouwen tegen de Belgische Staat

Terwijl de leugenpers blijft melden dat de socialistische familie met 29 zetels in de Kamer de ‘grootste politieke familie van het land’ zou zijn, is dat natuurlijk flagrant niet zo: de grootste politieke familie van het land is de Vlaamsnationale familie, want N-VA en VB samen hebben 43 Kamerzetels.  Met 24,8% voor N-VA en 18,5% voor Vlaams Belang hebben de Vlaamsnationalisten samen in Vlaanderen voor het Vlaams Parlement een ongelooflijke 43,3% gehaald.  Er is op 26 mei 2019 een echte Vlaamsnationale vloedgolf over het land gerold. 

De provincie Antwerpen was van oudsher het bolwerk van het Vlaamsnationalisme, met eerst records voor het Vlaams Belang en later voor de N-VA, en nu doen beide samen wat onmogelijk werd geacht:  Met 31,8% voor het Vlaams Parlement voor N-VA en 18,5% voor het VB geeft dat een absolute meerderheid van 50,3% voor het Vlaamsnationalisme.   Een mens moet er even van gaan zitten.

In politieke trends is Antwerpen doorgaans voorloper op de rest van Vlaanderen.  Dat betekent dat ook in de andere provincies de volgende jaren absolute meerderheden van Vlaamsnationalisten kunnen en zullen ontstaan.

In de provincie Oost-Vlaanderen is men er al niet ver meer af.  Samen halen de twee 42,8%:  22,2% voor N-VA, 20,6% voor Vlaams Belang.   En ook in de provincie Limburg is bijzonder duidelijk waar het heengaat:  Nu haalt de N-VA er 22%, het VB 20,2%.  Dat is samen 42,2%.

In Vlaams-Brabant klokt het VB af op 13,3%, de N-VA op 25,8%.  Dat geeft samen 39,1% van de stemmen.

De provincie West-Vlaanderen had lang de roep een CD&V-bastion te zijn, maar dat is nu gekanteld.   N-VA haalt 19,7%, het VB gaat daar zowaar nog over met 20,2%.  Dat levert samen een indrukwekkende 39,9% op.

Het woord ‘historisch’ wordt bij verkiezingen al te snel bovengehaald, maar de verkiezingen van 26 mei 2019 gaan volgens mij de geschiedenis in als het historische begin van het einde van de Belgische Staat.  De motieven en nuances mogen heel verschillend zijn, de Vlamingen hebben eigenlijk een gigantische Vlaamsnationale ‘motie van wantrouwen’ tegen de huidige failliete en vastgelopen Belgische Staat goedgekeurd.  Massa’s Vlamingen voelen instinctief aan dat de analyse van eerst het VB en later de N-VA juist is: je kan deze puinhoop niet meer ‘hervormen’ of ‘saneren’, je moet die ordelijk opdelen.

Benieuwd of vooral de N-VA daar eindelijk ook zijn handelen NA verkiezingen op gaat afstemmen.

 

 

 

5 comments

  1. BDW. Doen, nu voor de Vlaamse Republiek gaan. Gedaan met geven en toegeven, en de koninklijke clownerie buiten.

    En al helemaal geen miljarden meer naar de ons vijandige deelstaten.

  2. Een confederatie naar Zwitsers model zou een intermediaire oplossing kunnen vormen tot onze “Republiek Vlaanderen Vrijstaat” eindelijk geboren worden zal en ONS Vlaams belastingsgeld niet meer deels versast wordt via die open transfertkraan naar Bruxellistan en Wallonistan. Hoelang blijven wij nog zo laks, gedwee en mak passief om ons te laten leeg zuigen ? Het is toch ONS Vlaams belastingsgeld, waarom er dan andermans’ spaarpot mee vullen ? Dat is niet altruïstisch “idealistisch” maar veeleer ronduit slaafs …”masochistisch” . Temeer daar Elio di Rupo van plan is een regering te vormen met een Vlaamse Minderheid ! “Waalse stank voor Vlaamse dank”

  3. RESPECT voor de stem van onze mensen die het Vlaams Belang in de regering willen, DAT is DEMOCRATIE en niet de vriendjes politiek van het cordon sanitaire!! EN, Een partij die minder stemmen krijgt heeft GEEN plaats in de regering als ze niet willen samenwerken met de grootste partijen!
    En, als Wallonie niet wil dan gaan WIJ in Vlaanderen het alleen doen met het CONFEDERALISME!!

  4. Nu 5 minuten moed voor mijnheer B. De Wever en eindelijk weg met dat rode wurgkoord rond Vlaamse en andere nekken!

Comments are closed.