Peiling uitslag: PvdA winnaar, Forum voor Democratie 3 zetels #EP2019

In Nederland is vandaag al voor het Europees Parlement gestemd en hoewel de uitslag pas maandag definitief naar buiten komt, zijn er al een aantal peilingen over de uitslag bekend. Uit het meest recente onderzoek van peilbureau GeenPeil, valt op te maken dat de PvdA als grootste uit de bus komt met maar liefst zes zetels. Daarop volgen VVD met vijf en CDA met vier zetels, GroenLinks en Forum voor Democratie zouden op drie zetels uitkomen. De PVV behoort niet meer tot de grote partijen en wordt in de laatste peiling niet genoemd.

Het bewuste peilbureau GeenPeil is met 1500 vrijwilligers door heel het land heen stemmen gaan tellen. Op basis van de uitslag bij 326 stembureaus heeft men deze voorlopige uitslag samengesteld. Daaruit valt te concluderen dat PvdA’er Frans Timmermans zijn verkiezingscampagne een succes is geworden en de PVV flinke verliezen moet incasseren.

Later meer.