Moskeeën zijn niet de enige plaatsen waar godsdienstleerkrachten hun leerlingen ongevraagd mee naartoe sleuren. Een andere favoriete plek waar men kinderen denkt te kunnen indoctrineren, is het asielcentrum. Ook dit past perfect onder de visie van de ‘interlevensbeschouwelijke competenties’ waarmee de Vlaamse overheid de multicultuur met onzachte hand door de strot van de schoolgaande jeugd wil rammen.

Zo trokken de derde- en vierdejaars van het VTI van Roeselare de afgelopen weken op schooluitstap naar Fedasil. Leerlingen konden er zo kennis maken met de werking van het ‘federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers’. Op zich niets mis mee, ware het niet dat de werkelijke bedoelingen nogal doorzichtig zijn, namelijk de weken vlak voor de verkiezingen bij scholieren compassie opwekken voor de honderduizenden vluchtelingen en asielzoekers die al dan niet illegaal in ons land verblijven. “En vertel nu maar aan papa en mama dat ze niet voor de populisten moeten stemmen!

Het leugenachtige verhaal zal zijn geweest dat “gezinnen met kinderen” naar Europa vlucht(t)en uit conflictgebieden of omwille van politieke vervolging, terwijl het in werkelijkheid in de overgrote meerderheid om alleenstaande, jonge, sportieve mannen gaat, waarvan een groot deel de voordelen van ons sociale zekerheid geroken hebben en bijgevolg nooit of te nimmer nog van plan zijn het grondgebied te verlaten, ook niet wanneer ze daartoe bevel hebben gekregen.

Het VTI voegt er in de brief aan de ouders nog aan toe dat ze kleding, speelgoed en sportmateriaal zullen verzamelen voor de in Fedasil-centra verblijvende jongeren. Afgedankte spullen van de leerlingen met andere woorden. Dit terwijl het gros van de asielzoekers in België ruim voorzien is van dure merkkleding, de nieuwste smartphones en zo meer. De armoedegraad in Roeselare daarentegen lag in 2018 boven de 15%, dat is meer dan het Vlaams gemiddelde dat op 13,76% ligt. Ruim meer dan 1 op de 10 Roeselarenaren bevindt zich met andere woorden op de grens van de maatschappij. Zou het VTI van Roeselare niet beter voor die mensen een inzamelactie organiseren?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d