De massale instroom van asielzoekers over de afgelopen jaren is ook in Nederland gepaard gegaan met een indrukwekkende stijging van de criminaliteit. De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, de VVD’er Mark Harbers, was verantwoordelijk voor de rapportages hierover en besloot in het verslag over 2018 de verdenkingen van zedendelicten, moord en pogingen tot doodslag onder de noemer ‘overige’ te plaatsen. Met als gevolg dat de ernstige criminaliteit niet inzichtelijk was voor de Tweede Kamer en vanwege het wegstoppen van deze cijfers is Harbers gisteren opgestapt.

Het debat dat in de Tweede Kamer werd gehouden was al heel snel een gelopen verhaal, vanwege de zware kritiek uit de oppositie en zijn eigen partij de VVD steunde hem nauwelijks. Harbers begon het debat met de opvatting dat de cijfers niet doelbewust verhuld zijn en dat er juist was gekozen voor meer transparantie. Aan het einde van het debat moest de staatssecretaris wel bekennen dat hij op dat punt door had moeten vragen en dat de rapportage dus onvoldoende duidelijkheid geeft.

Dergelijke rapportages lezen altijd als zeer onprettige verslagen, omdat deze mensen hier komen onder het mom dat men een veilig onderkomen zoekt en dus gebruik maken van de goedheid van Nederlanders. Er valt wel op wat een flink aantal criminaliteitsdaden gepaard gaan met de komst van asielzoekers. Het overzicht van ‘geregistreerde incidenten’ waarbij asielzoekers als verdachte van een misdrijf zijn aangemeld is alleen al indrukwekkend.

In de periode van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 zijn door de politie 4.600 incidenten geregistreerd. Het gaat daarbij om asielzoekers, die in deze periode –geheel of gedeeltelijk- in een COA-locatie verbleven. Een door de politie geregistreerd incident kan een of meerdere asielzoekers betreffen, eenzelfde asielzoeker kan ook bij meerdere incidenten betrokken zijn.

De problemen zijn voor de staatssecretaris ontstaan vanwege het kopje ‘overige’, volgens de rapportage gaat dit om; “De overige 1.000 incidenten omvatten een veelheid van andere soorten misdrijven, die voorkomen variërend van enkele tientallen malen tot een enkele keer”. We weten nu dat dit gaat om verdenkingen van zedendelicten, moord en pogingen tot doodslag. Deze ernstige misdaden werden dus voor de volksvertegenwoordigers en het Nederlands publiek verzwegen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Feiten over ernstige asielcriminaliteit verzwegen, staatssecretaris Halbers stapt op”

  1. Wie links progressief stemt moet voortaan de voordeur van zijn huis laten openstaan, want je mag niets in de weg leggen voor behoeftige vreemdelingen!

  2. Ratteke Maurice

    Zielig, welk een verdorven vertoning , welk een smerige Linkse Rotte Boel . Zij hebben enkel het doel onze westerse cultuur te ondermijnen, te schaden, ons uit te roeien. DENK ER AAN ALS U EERSTDAAGS IN HET STEM HOKJE STAAT DAT ER ZEER WEINIG ZIJN DIE VOOR U OPKOMEN EN U WILLEN BESCHERMEN.

Trending

%d