Jan Böhmermann, de Duitse ‘komiek’ die al vaak in opspraak kwam, noemde de Oostenrijkers ooit een volk van acht miljoen debielen. Tijdens een interview, naar aanleiding van één of andere prijsuitreiking, zou deze man hebben gezegd dat hij in de zomer van 2017 met enkele FPÖ-politici op Ibiza heeft rondgehangen. En eergisteren, een paar dagen voor de Europese verkiezingen, verschijnt er op wonderbaarlijke wijze een video, gelekt door Der Spiegel, het blad waar Claas Relotius, de man die verschillende verhalen verzon, en daarvoor zelfs prijzen kreeg, het goed weer mocht maken. Het zelfverklaarde kwaliteitsblad, het links-liberale Süddeutsche Zeitung, bleek over dezelfde beelden te beschikken. Maar dat zal wel puur toeval zijn!

Jan Böhmermann

We willen de rol van Strache in de IbizaGate niet goedspreken, maar alles wijst erop dat hij in een dodelijke valstrik is gelopen. De ‘geneugtes des levens’ blijken een vooraanstaand politicus opnieuw parten te spelen. Mooie vrouwen en drank, het is een gevaarlijke combinatie, wanneer deze zich onverwachts aanbieden. Anderzijds had Strache niets te beloven: de bewuste video werd in de zomer van 2017 opgenomen, de regering met Sebastian Kurz (ÖVP) werd in december 2017 gevormd. Niets garandeerde hem en de FPÖ op dat ogenblik een regeringsdeelname. Daarvoor waren de socialisten gedurende 8 jaar de partner van de christendemocraten. De gedane beloftes aan de ‘Russische zakenvrouw’ lijken dan ook eerder op grootspraak van een voldane macho in vakantiemodus. Niet goed te spreken, maar oh zo menselijk.

Laat het in elk geval een zoveelste les zijn. Rechtsnationalisten moeten, meer dan wie ook, altijd op hun hoede zijn.

Unsertirol.com schrijft vandaag het volgende: “Heinz Christian Strache heeft zich publiekelijk verontschuldigd en nam ontslag uit zijn functie. Voor sommigen was dat niet genoeg, maar wij, de mensen, staan achter hem. Niet omdat hij in benevelde toestand fouten heeft gemaakt, maar omdat wij de linkse manipulaties kotsbeu zijn. De aanvallen op de FPÖ zijn immers niet nieuw”.
Inderdaad, in Oostenrijk weten ze daarmee om te gaan! Herinner u de geruchten rond Jorg Haider. De voormalige Landeshauptmann van Karinthië zou zich aan 180 km per uur hebben doodgereden toen hij beschonken uit een homobar kwam. Jaren daarvoor kwam Kurt Waldheim (ÖVP), gewezen bondspresident van Oostenrijk en gewezen secretaris-generaal van de Verenigde Naties, in opspraak wegens zijn oorlogsverleden. Het blad Profil publiceerde toen een artikel waaruit moest blijken dat Waldheim de oorlogsjaren op een andere manier had doorgebracht dan hij in zijn biografie had beschreven.

Na de aanvallen op Kurt Waldheim reageerden de Oostenrijkers met: ‘Waldheim meer dan ooit’. Bij Strache zal dat hopelijk niet anders zijn. De manipulatie van de leugenpers is te doorzichtig. En wees er maar zeker van, in de week die komt zullen ze nog een tandje bijsteken. Hopelijk zegeviert het gezond verstand en zullen de Oostenrijkers alles tot zijn ware proporties herleiden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: