Na een oproep vanuit Hongarije betoogden gisteren voor het tweede jaar op rij radicale nationalisten in Brussel tegen de EU.  Voor de deur van het Europese parlement werd gemanifesteerd tegen de agressie van de EU tegen vaderlandslievende landen als Polen, Hongarije en Slovakije.  Ook het lakse immigratie- en asielbeleid beleid was kop van jut.  ‘Refugee go home’, klonk het luid en duidelijk.

Tamas Gaudy (rechts, in wit hemd)

Tot de demonstratie was opgeroepen door radicale Hongaren vanuit verschillende verenigingen.  De bekendsten waren Tamas Gaudy, advocaat van vele nationalisten die vervolgd worden voor vaderlandslievende acties, en Edda Boudahazy, de zus van één van de bekendste activisten van Hongarije, die lang in de cel zat voor zijn aandeel in anti-communistische protesten in 2006.

Edda Boudahazy aan het woord.

 

Zij kregen de steun van zo’n 150 nationalisten, uit minstens 8 verschillende EU-lidstaten:  Hongarije, Polen, Griekenland, Duitsland, Nederland, België (Vlaanderen en Wallonië), Oostenrijk, Kroatië.

Het leverde een indrukwekkende stoet op met de vele verschillende nationale vlaggen, als symbolen van de natiestaten die de demonstranten willen beschermen tegen de volksvernietigende EU.

Een (te) lange rij sprekers somde de grieven op tegen de EU: teveel centralisme, teveel vijandigheid tegen naties en volkeren, te lakse aanpak van asiel en immigratie.  De accenten vanuit de diverse landen waren vaak interessant.  De Oostenrijkse spreker stelde dat rechts-populistische partijen als FPO of AFD géén alternatief zijn, omdat ze te weinig afstand nemen van het regime.  De Hongaarse Edda Boudahazy stelde dat het geen zin heeft te betogen als men zelf geen verantwoordelijkheid neemt om een gezin te stichten en kinderen te hebben, want de demografie bepaalt alles.  En de taakverdeling is duidelijk: de vrouw moet kinderen op de wereld zetten, de man moet daarvoor verantwoordelijkheid opnemen en daarvan niet weglopen.  Wat dat leidt tot een lange rij vrouwen die staan aan te schuiven aan abortuscentra om Europese kinderen te aborteren, en dat moet stoppen.  Vanuit Vlaanderen was er een groetwoord van Bart Van Pachtebeke van Voorpost.

De breedgeschouderde Hongaar Tamas Kremser, die het gebeuren leidde, zag dat het goed was.  De demonstratie kreeg ook de steun van de nieuwe jonge nationalistische partij ‘Mi Hazank’, ons vaderland.  Die verliet JOBBIK uit onvrede met een centrumkoers en een te vriendelijke houding tegenover Turkije.  Benieuwd of die zondag al iets kan betekenen in Hongarije; peilingen geven haar momenteel 2 tot 3%.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d