De lijsttrekker Derk Jan Eppink van Forum voor Democratie spreekt overal in Nederland tijdens zijn verkiezingstour en was in Overijssel, waar hij de alsmaar groeiende macht van de Europese Unie hekelde. Het FvD bestrijdt de transferunie waarmee veel gelden van noord naar zuid gaan en wil de macht terug van Brussel naar Den Haag halen. Een Nederlands referendum over het lidmaatschap van de EU is een wens van de partij. Er wordt in Nederland op 23 mei voor het Europees Parlement gestemd.

Eppink gaat naar Brussel om de oppositie vorm te geven en een verandering van de machtsverhoudingen te verwerkelijken, zo liet hij eerder in het nieuwsprogramma ‘Buitenhof’ weten en legt voor dat idealiter Nederland samen met Duitsland uit de euro stapt. Nu het FvD het goed doet in de peilingen valt Minister-president Mark Rutte de partijleider Thierry Baudet stevig aan. Een debat tussen beide politici zou nog weleens voor de nodige spektakel kunnen zorgen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: