Duitse NPD wint proces tegen censuur, vanavond TV-spot op ARD

In Duitsland kijken de traditionele partijen bang naar de Europese verkiezingen, en de score daarbij van de rechts-populistische AfD.  Maar alhoewel ze door de media volkomen doodgezwegen werden slaagde de rechts-nationalistische partij NPD erin zich de voorbije weken in de campagne te knokken.  Met dank aan TV-zenders, die een TV-spot van de NPD weigerden uit te zenden.  De NPD trok daarop naar het gerecht, dat de partij gelijk gaf: de spot moet nu uitgezonden worden, zij het in gecensureerde versie.

De NPD trekt momenteel de kiescampagne in met een harde slogan: ‘Migration tötet’, wat zoveel betekent als: immigratie is dodelijk.  Een verwijzing naar het gevaar van massa-immigratie voor een volk en cultuur, maar natuurlijk ook een verwijzing naar de vele moorden die gepleegd zijn op Duitsers door vreemdelingen sinds in 2015 de Merkel-invasie van meer dan 1 miljoen illegalen werd toegelaten.

Zoals verwacht begon de repressie onmiddellijk:  een paar gemeenten haalden de borden weg en dienden klacht in wegens ‘volksverhetzung’, ‘volksopruiing’, het heel vage misdrijf waarmee in Duitsland zowat elke kritische rechtse mening kan aangepakt worden.

Een volgende stap was de weigering door de staatstelevisiezenders ARD en ZDF om de televisiespot van de NPD uit te zenden.  In Duitsland heeft volgens de wet elke partij het recht een TV-spot te laten uitzenden, en de zenders zelf mogen niet censureren, tenzij de wet ‘evident’ overtreden werd.  In een eerste fase werd de spot geweigerd, want ‘Migration tötet’ zou alle vreemdelingen beschimpen.  De NPD trok naar eerste aanleg, beroep en tenslotte in spoedproces naar het hoogste Bundesverfassungsgericht, maar kreeg geen gelijk.  Links juichte.

Voorbarig, zo blijkt nu: de NPD nam haar oorspronkelijke TV-spot, en voegde bieptonen toe om de gewraakte stukken duidelijk hoorbaar te censureren.  Die gewijzigde en gecensureerde versie werd opnieuw ingediend bij ARD en ZDF, maar opnieuw geweigerd.  De NPD trok opnieuw naar het gerecht, en nu met succes: het Bundesverfassungsgericht besloot, dat deze gewijzigde versie wél moet uitgezonden worden.

En dus kunt u vanavond 17 mei om 16.58 uur op de ARD deze verkiezingsspot van de NPD zien.  Waarbij het toch wel ongelooflijk is, dat in zogenaamde ‘democratische’ landen van West-Europa moet geprocedeerd worden vooraleer een kleine oppositiepartij op de staatszender aan bod komt, ook al is dat wettelijk voorgeschreven.  Mocht zoiets gebeuren in Rusland of Hongarije, het kot zou te klein zijn…

2 comments

  1. Eindelijk toch mensen met een duidelijke visie op wat er verkeerd gaat in Deutsland , die heimat von Punktlichheid. Moge men Merkel aan de strop hangen dit zou een opluchting zijn voor het Deutsche Volk . Vrijheid en terug zoals het zou moeten. Een Volk met toekomst niet met zwarte deserteurs, Criminelen, Verkrachters, Moordenaars die in hun land worden gezocht om de vele delicten die ze hebben gepleegd.

  2. Goed zo, weer een PoCo-bastion waar een bres in de PoCo-muur geschoten werd

Comments are closed.