Volvo Cars adverteert met homokoppel, maar gebruikt klassiek gezin in Polen

Volvo Cars, de Zweedse autogigant, is op zoek naar nieuw personeel. Dat doen ze met een advertentie op Facebook met daarin een mooie belofte. Personeelsleden van Volvo die kindjes krijgen, mogen immers zes maanden thuisblijven. Feest natuurlijk, want kersverse kindjes hebben veel zorg nodig en ouders willen niet liever dan de beginperiode van hun boelekes zoveel mogelijk meemaken.

Maar Volvo past zijn advertentie aan naargelang het land waar ze adverteren. De voorwaarden voor de zes maanden ouderschapsverlof gelden binnen de EMEA-landen. EMEA staat voor ‘Europe Middle East & Africa’. Volvo is mee met de ultraliberale tijdsgeest en publiceerde een algemene advertentie met daarop een homokoppel met kindje en de tekst: “Focus on your career, or your family? From now on you can do both at Volvo Cars, because we offer employees within the EMEA region six months of paid parental leave, regardless of gender.

Volvo Cars besliste echter om voor Polen toch maar een andere advertentie te maken. Op de advertentie die gepubliceerd in Polen zien we dan plots een klassiek gezin, wat zoveel betekent als een man, een vrouw en een kindje. Toeval? Uiteraard niet. In Polen worden de christelijke waarden enorm hoog in het vaandel gedragen. ‘Afwijkende’ gezinnen, die afgebeeld staan in publiciteitsberichten, worden er niet getolereerd door de man in de straat en Volvo Cars weet dat maar al te goed. En dus passen ze zich maar aan. We vellen hier voor alle duidelijkheid geen oordeel over.

De algemene advertentie van Volvo Cars.
De advertentie van Volvo Cars in Polen.

One comment

  1. Waarom wordt den Bo en consoorten hier we zo flagrantl gediscrimineerd op “basis van ombouw” ?

Comments are closed.