Allochtonen overvallen en verwonden meisje, gerecht: ‘vervolgen zou overdreven zijn’

Een Vlaams meisje zal zich de datum van 25 maart 2017 altijd herinnerenOp die dag stapt ze samen met haar vriend van de bus in Sint-Antonius Zoersel. In de omgeving van de bushalte bevinden zich op dat moment drie individuen, twee mannen en een vrouw. Ze zijn alle drie van allochtone afkomst. De drie beginnen commentaar te geven op het meisje en haar vriend. Het meisje maakt de onvergeeflijke fout om hen aan te manen te stoppen met hun commentaar.  Daarop wordt het meisje op de grond gegooid en krijgt schoppen in het gelaat. Haar vriend krijgt een klap op het hoofd. Alsof het allemaal niet erg genoeg is nemen de drie het handtasje van het meisje mee, met al haar geld, papieren en sleutels en zetten het op een lopen.  Geweldpleging, zware slagen, overval, diefstal:  zware feiten dus.

Het gerecht wordt ingelicht, de daders in deze zaak werden inderdaad geïdentificeerd. Maar dan volgt, twee jaar later, een dag na de moord op Julie, een briefje van de procureur des Konings om te melden dat… de zaak geseponeerd wordt.  Want, zo klinkt het, ‘vervolging van de daders zou ‘een te zware maatregel zijn in verhouding tot de schade die de feiten aan de samenleving berokkend hebben.’  Was getekend: Festraets, Procureur des Konings.  Je moet het zien om het te geloven.

Allochtoon straatgeweld, allochtone criminaliteit blijft dus gewoon in veel gevallen straffeloos.  Hoezeer bange politici nu, zo kort voor de verkiezingen, ook het tegendeel mogen beweren…

 

 

 

 

 

 

 

Bron:  ‘t Scheldt  

 

15 comments

 1. Wij zelf zijn de schuld dat die opknappen aan het bewind zijner op waar wij op stemmen en links zijn wij altijd de lul die geloven in sprookjes die ze zelf bedenken en let op als zij zelf gepakt worden dan is de wereld te klein nog een mooie dag Gr PEERKE!!

 2. Net als in Holland houden veel Belgen nog steeds van de islam en de asielparasieten. Zolang zij blijven wegkijken net als in Holland gaat Europa een islamitisch land worden. Leuke toekomst voor uw kinderen en kleinkinderen wat zij zullen lijvelijk de narigheid en onderdrukking van de islam en de asielparasieten ondervinden. Net als in mijn land allemaal huichelaars en wegkijkers.

 3. In een fictief vice-versa scenario waarbij autochtone nozems allochtone slachtoffers zouden gemaakt hebben, quod non want “fictief”, zou daar misschien dan wel de qualificatie “racistisch geweld” opgekleefd zijn, anders geformuleerd zouden dan wel “de feiten een nadeel hebben veroorzaakt voor de samenleving” ? Gedenk het op 26 mei, zodat er eindelijk eens een Minister van Justitie zou kunnen komen die wel die beseft dat hij als hun “baas” wel degelijk “Staande Magistratuur” Procureurs de levieten kan en mag lezen en zo rekenschap geven aan de hem/haar controlerende parlementairen. Maar spijtig genoeg niet de “Zetelende Magistratuur”, wegens de beweerde “Scheiding der Machten” die soms eerder een “vermeende scheiding” lijkt ,te oordelen naar het publieke “geheim” der sommige politieke benoemingen ter zake.

 4. Dus nog altijd. NIETS geleerd van de serene mars in Antwerpen tegen zulke criminele feiten. Laat ons zulke magistraten die deze ambtelijke zware fouten en of nalatigheiden doen, gewoon schorsen voor 6 maanden ZONDER WEDDE dat zal misschien aan deze mensen in hun ivoren toren het signaal geven dat er iets moet veranderen in onze maatschappij.

 5. Ik vind het anders bijzonder stuitend dat dit in onze maatschappij gebeurd.

  1. Ik vrees dat dit soort voorvallen zich nog vaak zal herhalen. En net als nu reageren wij dan vol afschuw. Er zit niets anders op dan je te bewapenen. Er is geen rechter op deze wereld die je kan verbieden om je te verdedigen met alle midelen die je ter beschikking staan. Het vervelende is dat zij je altijd aanvallen met meerdere mensen. De brief van de procureur des konings is het bewijs dat de overheid je niet beschermt.

 6. Economisch Productieve Belastingbetalers onderhouden met hun belastingsgeld overheidspersoneel, sensu largo dus ook procureurs en mogen dus redelijkerwijze degelijke service verwachten in ruil. De procureur valt onder de Minister van Justitie. Parlementairen kunnen deze laatste dus ter verantwoording roepen voor wat die procureur hier aangericht heeft. Kan een klacht met partijstelling niet meer ? Indien wel, dan kan het Openbaar Ministerie (lees ; die procureur) niet meer kiezen om de zaak te seponeren !

 7. het verbaast me telkens weer als ik merk wat voor randdebielen in de regeringen zitten. dit soort vergrijpen moeten met de volle kracht van de wet worden gestraft. het moet een voorbeeld vormen dat dit soort misdragingen niet worden getolereerd ipv seponeren met zo’n lul excuus
  en ik dacht dat Nederland erg was….
  beschamend !!!

 8. Weer een achterlijke rechter , twee jaar cel en 10.000€ schadevergoeding zou de juiste straf zijn geweest !!!

 9. Mijn broer is ook vermoord in gent door allochtoon hoeveel mensen moeten er nog volgen , zijn ze hier wel nog normaal op dat gerecht wanneer doen jullie je roze brilletje af en die mensen blijven bepamperen heeft geen zin, als ze hier morgen een bom willen smijten doen ze dit gewoon hoor ….

 10. het moet eerst met je eigen gezin, familie gebeuren.Dan is plots de wereld te klein

 11. Hoe heet weer die onverantwoordelijke minister van justitie? En hoeveel duizend stille marsen moeten er nog komen eer de rechters in dit apenland rechtvaardige rechters worden? Graag opRECHT antwoord voor 26 mei 2019 a.u.b.!

Comments are closed.