De voorbije verkiezingen in Zuid-Afrika hebben verlies opgeleverd voor regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) van Cyril Ramaphosa. Die kreeg 57 % en verliest 5% en ongeveer 20 zetels. Als 2e is daar de Demokratiese Alliansie (DA) , die 20,7 % in de wacht sleepte en ook wel ANC light wordt genoemd vanwege de vele dans- en braspartijen met haar leider Heleen Zille en de voormalige president Jacob Zuma. De extreem-linkse Economic Freedom Fighters (EFF) van Julius Malema, die zich in 2012 afscheidde van het ANC, heeft ongeveer 10 % van de stemmen behaald. Het (rechtse) VryheidsFront Plus (VF+) van de blanke Afrikaners doet het erg goed, haalt meer dan 400.000 stemmen en wordt met zowat 3% wellicht de 5e partij van het land.

Bij dit alles dient wel opgetekend te worden dat zo’n 10 miljoen kiezers niet geregistreerd waren om hun stem uit te kunnen brengen en dat er nagenoeg 5 miljoen stemgerechtigden wel geregistreerd waren maar niet zijn gaan stemmen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want zeer veel Afrikaners zijn van mening dat ze geen stem moeten uitbrengen op het onwettige regime, dan wel op een van de politieke partijen die vonden dat wel degelijk kon samengewerkt worden met de communisten van het ANC.

Verder zijn er, net als bij de vorige verkiezingen onregelmatigheden aan het licht gekomen. Zo zijn er minstens 20 kiezers in hechtenis genomen omdat ze meerdere keren hun stem uitbrachten. De inkt die deze frauduleuze handelingen moest voorkomen bleek afwasbaar. Voorts waren er in sommige stembureaus te weinig stembiljetten waardoor kiezers niet konden stemmen. Door al deze gebeurtenissen overweegt men zelfs de verkiezingen ongeldig te laten verklaren.

Aanvulling:
Ondanks dat Het Vryheids Front+ (VF+) van Pieter Groenewald nog ná de IFP. eindigt- ze behaalden slechts 2,8% -stijgen ze ten opzichte van de vorige verkiezingen en verdriedubbelen zelfs. Eerst hadden ze 7 vertegenwoordigers en dat worden er nu 23.

De Inkatha Freedom Party (IFP) van Chief Mangosuthu Butthelezi sleepte 3% in de wacht.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verkiezingen Zuid-Afrika; volop onregelmatigheden en ANC met verlies grootste partij”

 1. Daar bly vir die volk (Boere-Afrikaners) net een keuse oor: Vereenig in een of meer geografiese gebied, so gou as moontlik!!!
  Om aan ‘n sogenaamde demokratiese verkiesing deel te neem, help niks. Dit mors net tyd, geld, geduld en vertroue. Die verkiesing het valse hoop by vele volksgenote gebring. Sedert 1969 al “veg” die Boere-Afrikanervolk vir sy politieke vryheid, en tog het ons nog geen millimeter nader aan vryheid beweeg nie.
  Dieselfde geld vir die swart bevolking van Suid-Afrika. Sedert 1994 word daar honderde beloftes deur die ANC aan die swartes gemaak. “As julle vir ons (ANC) stem, sal ons aan julle gratis huise; water; elektrisiteit; onderwys; gesondheidsdienste; en vele meer, verskaf”. En elke keer op verkiesingsdag, stem miljoene swartes vir die ANC, maar nog nooit is enige beloftes bewaarheid nie.
  Duisende optogte en betogings is reeds deur ontevrede swartes sedert 1994 gehou, omdat die staat swak dienste, of selfs GEEN dienste, lewer nie. En tog, en tog, stem daardie ontevredenes elke keer vir die regerende party (die African National Congress).
  Maar om na die Boere-Afrikaners terug te kom; In 1969 het ‘n groep nasionaliste van die regerende Nasionale Party weggebreek om die Herstigte Nasionale Party te stig. Dit was gedoen omdat die N.P. van die volkspad afgedwaal het, en die volk in die rug gesteek het.
  Nou, na 50 jaar, is die volk nog niks nader aan vryheid nie. Net soos wat swart politieke leiers valse beloftes teenoor swart kiesers maak, word daar ook deur blanke politieke leiers valse beloftes teenoor blanke kiesers gemaak.
  Ons is ‘n klein volk. In 1989 was daar sowat 4 miljoen Afrikaanssprekende blankes in Suid-Afrika. Sederdien het meer as 900 000 volksgenote na ander lande gevlug, terwyl 100 000 volksgenote vermoor is. Vir ‘n klein volk soos die Boere-Afrikaners, beteken eenmiljoen mense 25% van die volk. Watter ander volk ter wêreld kan dit bekostig???
  Ons sal moet besluit: Verenig….of sterf uit!
  Om te kan verenig, moet ons almal na ‘n kleiner geografiese gebied verskuif. Ons land (die Republiek van Suid-Afrika) is ongeveer 1 219 850 vk/km groot. Daardie 3 miljoen volksgenote wat oorgebly het, woon wydverspreid oor die hele land. Dit is ‘n fout! Ons moet nader na mekaar toe beweeg, om sodoende ‘n hegter gemeenskap te kan vorm.
  Daar is sowat 40 dorpe in die land (Transvaal en Kaapland) waar die Boere-Afrikaner ‘n meerderheid is. Volksgenote wat elders in Suid-Afrika woon, moet na hierdie 40 dorpe verhuis en GEEN volksvreemdes indiens neem nie. Alle arbeid moet deur volksgenote verrig word. Selfwerksaamheid en Volkseie Arbeid moet die beleid wees.
  En, immigrasie uit ons stamlande moet sterk aangemoedig word. Eers dan, kan ons hoop op sukses hê.
  Partypolitiek is ons volk se ondergang! ‘n Republikeinse stelsel is ons redding!

Trending

%d