Eén zinnetje waardoor ook nu weer justitieminister Koen Geens zijn paraplu zal bovenhalen: Hij zal niet proberen om zich aan zijn straf te onttrekken. Want dat was de reden waarom de moordenaar van Julie vrij rondliep. Hij had immers beloofd niet te gaan lopen en zich beschikbaar te houden voor het gerecht. En dus kon hij genadeloos hard toeslaan en een jong leven dodelijk wegrukken uit de maatschappij.

Maar Geens is – zoals de voorbije dagen verschillende specialisten terzake schreven – wel degelijk verantwoordelijk voor de wetten die de rechters opvolgen. Het feit dat iemand uit de cel mag blijven omdat hij belooft niet te zullen verdwijnen is een regeltje dat Geens perfect kan laten verwijderen. Want hoe naïef kan men zijn te denken dat iemand met gerechtsvoorwaarden op zak plots geen misdaden meer zal plegen? Dat krijg je aan niemand uitgelegd en het tegendeel wordt keer op keer bewezen.

Maar nu gebeurt het dus opnieuw. Een man misbruikt al 9 (!) jaar lang zijn eigen dochter, wordt daar nu voor veroordeeld, maar hoeft niet onmiddellijk naar de gevangenis. Om exact dezelfde reden als bij de moordenaar van Julie: “ik ga niet vluchten,” zo zegt hijzelf. Hallo Koen Geens? Opnieuw niet verantwoordelijk voor deze kromspraak? Opnieuw geen moreel besef? Hopelijk is deze minister werkloos na 26 mei en komt er iemand in zijn plaats die al deze onbegrijpelijke regeltjes naar de prullenmand verwijst. Uit respect voor de vele slachtoffers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Hallo Koen Geens: negen jaar seksueel misbruik, maar rechtbank eist geen onmiddellijke aanhouding”

 1. Jaren geleden werd er een studente verkracht in Leuven. De verkrachter was ook op vrije voeten gesteld. Na de verkrachting werd ze vermoord. Nochtans bestonden/ bestaan er meer dan één psychologische studie die aangeven dat verkrachters vroeg of laat herbeginnen . En dat van chemische castratie is een lachertje : geen enkele persoon kan garanderen dat die pilletjes of wat het ook is worden ingenomen door zulke misdadigers. De enige remedie : de ballen afsnijden en een hersenoperatie laten ondergaan naar de plaats in de hersenen die te maken heeft met seksuele drang.

  1. En wat doe je met de vrouwen die verkrachten? Het zijn helaas niet enkel mannen(al zijn die wel in de meerderheid)

 2. Blanke Blanche Blankaert, Blankenberge

  Geens kan niet corrigerend optreden want hij kan zich verschuilen achter de vermeende “Scheiding der 3 Machten”, wat manifest boerenenbedrog & flagrante volksverlakkerij is, te oordelen naar het publiek “geheim” der politieke benoemingen van magistraten met hun “juiste” partijkaart. De uiteindelijk veroordeling van versie één van het VB zoals voorspeld door Verhofstadt, toen het VB uiteindelijk “opgehangen” werd door een arrest het Gents Hof van Beroep, gaf blijk van een verpolitiseerde “jurisprudentie”. Immers in Eerste Aanleg werd het te Antwerpen afgeketst als “politiek proces” omdat de toenmalige voorzitter van de “Liga vd Rechten vd (Linkse) Mens” de strategisch flater had begaan het geding “ook een POLITIEK PROCES” te noemen en zich daarmeej in de LINKER “voet schoot” De Zetelende Magsitratuur kan zich de dolste fratsen permitteren in vonnis/arrest zonder enigerlei rekenschap te moeten afleggen voor de vaak lamentabele service, zeker qua veiligheidsgarantie, die ze “verlenen” aan de Econonomisch Productieve Belastingbetalers, uit wier hand zij toch eten en zich later nog kunnen wentelen in een veel te royaal pensioen.

 3. Als ik zo naar het gezicht van deze man Koen Geens kijk, dan zie ik een onverschillige en ongeïnteresseerde blik, dat het hem niets kan schelen of er iemand vermoord wordt of niet, anders had hij hem wel laten opsluiten! Waarschijnlijk heeft deze Koen Geens zelf geen kinderen??
  Of wordt hij pas wakker als zijn eigen kinderen iets aangedaan wordt?? Deze vent heeft totaal geen inlevingsgevoel!!!
  Waar blijft het woord RECHT van RECHTVAARDIGHEID in deze??
  Alles wat RECHT was, wordt tegenwoordig 180 graden omgedraaid naar ONRECHT!!
  Waar blijft de bescherming voor de mensen in Europa die wel eerlijk en oprecht leven???
  Wij voelen ons in de steek gelaten door al deze Regeringen en Ministers die het niet zo nauw nemen met hun verantwoordelijkheid!!!
  Daarom moet dit NU snel veranderen!!!

 4. Kwam het volk van zowel zuid en noord in dit land in 1989 niet massaal in beweging in een Witte Mars tegen dergelijk seksueel misbruik? Dertig jaar geleden al en heeft dit onland sindsdien al één minister van justitie gehad met haar op zijn tanden? Iedereen kent het antwoord op die retorische vraag maar, om het de ‘volksmond’ na te zeggen, we zijn er vet mee. Vet betaald worden wel die onverantwoordelijke ministers. Afrekening op 26 mei?!!

Trending

%d bloggers liken dit: