EU-verkiezingscampagne FvD: Een Europa van natiestaten

Op 23 mei wordt in Nederland voor het Europees Parlement gestemd. Het Forum voor Democratie (FvD) heeft ook een lijst ingediend en is een opkomende rechts-populistische politieke partij in Nederland. De partij trekt naar de kiezers toe met als leuze ‘Macht terug van Brussel naar Den Haag!’. Daarnaast heeft de partij een programma voor deze verkiezingen, zijn de verkiezingsposters al zichtbaar en schuift de partij door het land aan bij de debatten. De lijsttrekker is journalist Derk Jan Eppink.

In het politieke programma van het FvD valt te lezen dat men van de Euro af wil, middels een referendum over de euro, het Schengen-verdrag opzeggen, om weer grenscontroles te kunnen invoeren. Dat Nederland weer een echte handelsnatie kan worden en dat Nederland zich terugtrekt uit het Klimaatakkoord. Daarnaast wil de partij niet dat er een Europees buitenlands beleid komt.

Het FvD sluit zich in het Europees Parlement aan bij de ECR-fractie (Europese Conservatieven en Hervormers), vanuit Nederland zitten daar op dit moment het CU en de SGP in. De partij ziet het ECR als een van de EU-kritische fracties en tracht hiermee samen met andere tegengeluiden een oppositie te creëren. De partij denkt daarbij te kunnen samenwerken met de ENF-fractie van de PVV en de GUE-fractie van de SP.

Lijsttrekker Derk Jan Eppink aan het woord;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.