EU-verkiezingscampagne PVV: Kies voor Nederland!

Op 23 mei wordt in Nederland voor het Europees Parlement gestemd. De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft uiteraard ook een lijst ingediend en is voor het moment nog steeds de grootste rechts-populistische politieke partij van Nederland met op het moment 4 afgevaardigden in Brussel. De partij trekt naar de kiezers toe met de slagzin ‘Kies voor Nederland!’. Daarnaast gaat er een verkiesfilmpje in de rondte, zijn de verkiezingsposters al zichtbaar en schuift de partij door het land aan bij de debatten. De lijsttrekker is huidig Europarlementariër Marcel de Graaff.

Naast het filmpje waarin wordt gesproken over onze mensen, ons land, onze cultuur en onze toekomst, heeft de partij aangaande de EU-verkiezingen de vier belangrijkste standpunten op de webstek staan; Kiezen voor Nederland, uit de EU / uit de Euro, grenzen dicht en geen massa-immigratie. Dit zijn onderwerpen waarmee de partij zich in het Europees Parlement de afgelopen jaren zeer mee bezig heeft gehouden.

De PVV is op het moment onderdeel van de ENF-fractie (Europe of Nations and Freedom) in het parlement en het lijkt er op dat dit ook na de verkiezingsuitslag zo blijft. Eind april sprak Geert Wilders in het Tsjechische Praag samen met o.a. Marine Le Pen, Gerolf Annemans en Tomio Okamura, daar bleek wel dat deze alliantie nog functioneert. Een duwtje in de rug kwam recent van de minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, die de PVV veel geluk en een goede verkiezingsstrijd wenste.