De razendpopulaire minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini, was deze week op werkbezoek in Hongarije en heeft daar uitgebreid gesproken met de Hongaarse president Viktor Orban. Ze bezochten samen de grens en het uitgestrekte hekwerk waarmee de Hongaren de rest van Europa beschermen. Tevens hebben beide politici gesproken over een mogelijke samenwerking op Europees niveau. Dit meldt Lionel Baland, kenner van de Europese populistische partijen, op zijn webstek.

Orban zou mogelijk een uittreden van zijn partij uit de Europese Volkspartij (EVP) voorbereiden en dan een alliantie aangaan met Salvini. Beide staan voor een Europa dat uit sterke natiestaten is samengesteld, bevoegdheden willen terughalen uit Brussels als veiligheid of de herziening van de commerciële en financiële afspraken met Afrikaanse of Aziatische landen die weigeren hun volksgenoten terug te nemen. Getuige de beelden was het een prettige ontmoeting.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Matteo Salvini en Viktor Orban bezoeken samen de Hongaarse grens”

  1. Dirk Vandessel

    Beiden zij geniaal !

Trending

%d