De laffe Europese lijsttrekster van Macron !

De dame die zichzelf opwerpt als een dam tegen ‘extreemrechts’ was zelfs ‘extreemrechts’

Er is in Frankrijk veel te doen over het verleden van Nathalie Loiseau (1964- ), lijsttrekker voor de Europese verkiezingen voor La République En Marche! (lijst Macron). In een vorig leven was Loiseau in de diplomatie actief, ondermeer als woordvoerder van de Franse ambassade in de Verenigde Staten. Op 21 juni 2017 werd ze aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken in de 2de regering van Eduard Philippe. Op 27 maart jl. nam ze ontslag als minister om zich op haar lijsttrekkerschap voor de Europese verkiezingen te kunnen voorbereiden. Maar toen ging de bal aan het rollen, haar verleden werd grondig uitgespit en blootgelegd.

Mediapart bracht uit dat Nathalie Loiseau in haar studentenjaren (politieke en sociale wetenschappen) aan de studentenverkiezing in Parijs deelnam onder het etiket van ‘Union des étudiants de droite’, een studentenvereniging die nauw aanleunde bij het vrij radicale (in hun ogen althans) GUD. GUD was zowat de ‘rode’ lap voor communisten en andere linkse groeperingen. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat het geen koorknapen waren, wat trouwens geen schande was in een tijd dat extreemlinks uitschot het bruut geweld niet schuwde. GUD was zowat de Franse VMO van de universiteiten en patriottische betogingen.

Maar nu weet Nathalie Loiseau niet meer waartoe ze destijds behoorde. Ze had ‘niet door’ dat l’ Union des étudiants de droite een radicaalrechtse studentenvereniging was! Natuurlijk niet Nathalie, de naam laat dat ook niet vermoeden. Het verwijst eerder naar de Bond van Heilig Hart of een groep van postzegelverzamelaars. Maar neen Nathalie, het is geen schande tot de rechterzijde te hebben behoord. Dat je nu bij hoog en bij laag blijft beweren niet te beseffen dat je tot een rechtse studentenkring behoorde, dat is pas schande en lafheid.

We weten het, van bekeerlingen mag men alles verwachten. Ze zouden het zonlicht ontkennen om carrière te maken. Heel dat verhaal bewijst nogmaals wat een opportunistisch clubje het entourage van Macron wel is. Afrekenen op 26 mei is de boodschap.