Hongaarse nationalisten roepen op om te betogen op zaterdag 18 mei 2019 in Brussel, in de Europese wijk, tegen het gevoerde beleid van open grenzen, massa-immigratie en islamisering.  Eén week voor de Europese verkiezingen willen de Hongaren nog eens duidelijk tonen, dat er in Midden- en Oost-Europa geen enkel draagvlak bestaat voor absurde plannen als de verplichte spreiding van asielzoekers met quota over alle landen van de EU.

Ook vorig jaar al kwam een kleine delegatie Hongaren zijn ongenoegen in Brussel kenbaar maken.  Deze keer wordt de promotie wat beter aangepakt, en worden ook alle niet-Hongaren uitgenodigd om met eigen delegaties (met nationale vlaggen) aan het protest deel te nemen.  De manifestatie start op het Square de Meeusplein, vlakbij het Europees Parlement, om 14 uur.

Het wordt allicht niet echt een massa-manifestatie, maar voor wie contact wil leggen met de Hongaarse nationalistische beweging is dit wel een buitenkans:  Met namen als Edda Budahazy en de bekende advocaat en ex-Jobbik-parlementslid Dr. Gaudi-Nagy Tamas zijn een paar bekende namen van de rechtsnationalistische Hongaarse beweging vertegenwoordigd.

Bovendien heeft zich binnen de grote Jobbik-partij een scheuring voltrokken, waarbij Jobbik zelf meer aanstuurt op een ‘gematigde’ koers, waarna de échte patriotten zich hebben verenigd in de nieuwe partij ‘Mi Hazank Mozgalom‘.  HIer wat beelden van een partijbijeenkomst;  we verstaan er niet veel van, maar het geeft wel de sfeer weer:

Na afloop van de manifestatie vorig jaar werd grondig nationalistisch verbroederd in de cafés rond het Luxemburgplein, dat zal dit jaar allicht niet anders zijn.  Hongaren zijn dorstige mensen, en de rit naar Budapest terug is lang.  De manifestatie werd intussen door de burgemeester van Brussel toegestaan.

Het Facebook-evenement van de manifestatie vind je HIER.

Hier is de affiche:

De

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d