Nepnieuws zoals u het zelden meemaakt. Zonder enige verwijzing zond CNews (groep Canal+) beelden uit van 31 maart 2018, alsof ze opgenomen werden op 21 april 2019 jongstleden. Een spijtige vergissing (“UNE REGRETTABLE ERREUR”), zoals ze nu willen laten uitschijnen? Natuurlijk is dat geen vergissing, wel puur bedrog van een regimezender die Macron, wiens populariteit blijft maar tanen ondanks de groots opgezette show rond Notre Dame, een duwtje in de rug te geven. Hoe kan men nu van een spijtige vergissing gewagen als de journaliste het in de reportage ook heeft over de ‘gele hesjes’ die een jaar geleden nog niet bestonden.

Macron omringd door een enthousiaste menigte, alleen dateren de beelden van een jaar geleden.

De beelden moeten een ontspannen Macron tonen, omringd door een massa volk (“bain de foule”, een mensenzee) die met hem op de foto willen. Heel het verhaal speelt zich zogezegd af in Le Touquet-Paris Plage, het mondaine badplaatsje in het noorden van Frankrijk, waar hij zijn Brigitte voor het paasweekend zou hebben vervoegd. Heel de reportage is nep.

De enthousiaste menigte wil een selfie met de ‘president’, ‘een jaar geleden althans’ !

CNews (afkorting van Canal News) is een Franse commerciële 24 uurs-nieuwszender en maakt samen met Canal+, C8 en CStar deel uit van de Canal+ Groep.

Zij doen hun naam van ‘leugenpers’ alle eer aan. Doe zo voort, zouden we zeggen. Het geeft ons nog maar eens gelijk.

 

Bekijk hier de leugenmontage:

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: