Komst moskee Assendelft gepaard met bedreigingen en intimidaties

In Assendelft, een dorp binnen de gemeente Zaanstad net boven Amsterdam, is het plan om nog eens een nieuwe moskee te bouwen. Men heeft een stuk grond van maar liefst 1.400 m2 aangeworven om een moskee/’cultureel centrum’ te bouwen. Dit stuit op veel weerstand van de lokale bewoners, die vanaf dat moment dan ook met bedreigingen te maken kregen. De gemeente Zaanstad geeft de bedreigers nog een steuntje in de rug, ze heeft de namen en adressen van de 62 Assendelvers openbaar gemaakt, die tegen de bouw schriftelijk bezwaar hebben gemaakt.

Uiteraard maken de tegenstanders wiens namen in het openbaar zijn gekomen zich nu zorgen over hun veiligheid en dat is niet zonder reden. Tijdens een inloopavond in 2015 waar men over de moskee kon discussiëren, liep het al uit de hand: mensen die daar zich kritisch uitlieten kregen met bedreigingen te maken. Het is opvallend hoe de bouw van islamitische gebedshuizen gepaard gaat met bedreigingen van critici en dit uiteraard met ondersteuning van lokale gemeenten.

One comment

Comments are closed.