Wekelijks lezen we berichten in de gesubsidieerde leugenpers dat het aantal gele hesjes bij elke betoging in Frankrijk afneemt. Dat ze minder talrijk zijn dan in het begin van de acties, lijkt ons niet meer dan logisch, de teller staat immers al op 21 betogingen. Maar de beweging bestaat nog, wat ook bleek uit de succesvolle manifestatie van afgelopen zaterdag (zie video onderaan).

Wanneer regime ondersteunende betogingen floppen, dan lezen we daar amper iets (of niets) over in de mainstreammedia. Dat werd gisteren nog maar eens zeer duidelijk naar aanleiding van groots opgezette betoging van de Foulards Rouges. Les Foulards Rouges zijn naar eigen zeggen ontstaan als reactie op het geweld van de gele hesjes, maar zijn in feite slippendragers van Macron en zijn regering. Een beetje zoekwerk op de sociale media maakt dat overduidelijk.

Er werd verzamelen geblazen op de Parijse place de la Bastille, van waaruit een grote mars zou vertrekken. Met borden, ‘Soutien aux commercants’ en ‘Soutien aux forces de l ordre’, (steun aan handelaars en ordediensten) zouden ze door Parijs marcheren. Het thema van de betoging was: ‘Unis contre les violences’ (verenigd tegen geweld).

La place de la Bastille was ooit de beruchte locatie waar vijanden van de koning werden opgesloten. De bestorming van 14 juli 1789 luidde het begin van de Franse Revolutie in. Gisteren was er van een bestorming of een revolutie echter in de verste verte geen sprake. Want om te betogen heb je betogers nodig, en die waren er niet. Volgens ooggetuigen (en beelden) daagden er zo’n 30 à 50 betogers op. De ‘grote mars’ – richting Nation – werd dan ook afgeblazen. We zouden ons zeer ongerust maken indien we Macron waren.

Bekijk beide betogingen en oordeel zelf;

Video van de Foluard Rouges): https://www.facebook.com/DamoclesOrganisation/videos/2186145161498563/?t=0

Video van de gele hesjes: https://youtu.be/zMJEMYV70uk

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: