Afgelopen dagen heeft de Nationalistische Studentenvereniging uit Hasselt verschillende berichten ontvangen van ongeruste ouders van kinderen uit de Sint-Martinusschool, zo laat de vereniging via een persbericht weten. De ouders maken zich zorgen over de Nederlandse hiphopgroep ‘The Blockparty’ die naar het Sint-Martinusfeest afzakt. De groep staat bekend om de gewelddadige en vrouwonvriendelijke muzieknummers. De NSV! Hasselt is verbaasd dat een dergelijke groep een podium krijgt om tijdens dit feest op te treden.

De hiphop groep ‘The Blockparty’ kwam al eerder negatief in opspraak met het uitbrengen van hun bekende hit ‘Huts’. De videoclip kwam ter sprake doordat het liedje en de videoclip vrouwonvriendelijk en verontrustend was. Zo worden er in de video naakte vrouwen neergeschoten met machinegeweren. Dat deze groep gaat optreden aan katholieke school van Herk-de-Stad, Sint-Martinus, doet vele wenkbrauwen fronsen.

De ouders zijn ongerust over het feit dat hun kinderen blootgesteld zullen worden aan deze vrouwonvriendelijke teksten en de kinderen dit als ‘normaal’ gaan zien. Ouders willen dat kinderen respect voor anderen meekrijgen doorheen de opvoeding. Toch zijn niet alleen ouders, maar ook het onderwijs verantwoordelijk voor de opvoeding van het kind, daarom is het verstandig dat ouders en onderwijs aan één koord trekken over welke waarden en normen ze willen doorgeven. Deze éénsgezindheid over welke waarden door te geven aan kinderen is hier volgens de NSV! Hasselt toch wel ver zoek.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: